Gå til sidens hovedinnhold

Hamas-ledere besøker Teheran

Hamas-bevegelsens toppledelse besøker Teheran, der de skal ha samtaler med president Mahmoud Ahmadinejad og landets åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei.

Den palestinske delegasjonen ledes av Hamas? politiske leder Khaled Meshaal, og består av ytterligere fem medlemmer av det såkalte politbyrået, opplyser en talsmann for bevegelsen.

Iran regnes som en av Hamas? fremste støttespiller i regionen, sammen med Syria. Besøket i Teheran er ledd i den diplomatiske offensiven Hamas har innledet etter de israelske angrepene mot Gazastripen.

Hamas arbeider nå intenst med å samle støtte til kravet om at Israel må heve blokaden av Gazastripen, som håndheves med bistand fra Egypt.

Hamas forhandler også med ledelsen i Kairo, som forsøker å mekle fram en mer varig våpenhvile med Israel. Hamas krever åpne grenser for å inngå en slik våpenhvile, mens Israel krever garanti for at det ikke smugles våpen fra Egypt og inn på Gazastripen.

Hamas nektet i desember å fornye en seks måneder våpenhvile med Israel, med henvisning til blokaden.

Etter den 22 dager lange israelske militæroffensiven mot Gazastripen, som kostet over 1.300 palestinere livet, kunngjorde partene våpenhvile hver for seg. (©NTB)