RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas: Over 40 barn drept i Gaza

Slektninger gråter over fire gutter som ble drept onsdag. Alle guttene tilhørte Bakr-familien, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Slektninger gråter over fire gutter som ble drept onsdag. Alle guttene tilhørte Bakr-familien, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Mohammed Abed (AFP / NTB Scanpix)
Onsdag ble fire barn drept i et israelsk angrep mot en strand i Gaza by. Hamas melder at 43 barn hittil er drept i konflikten.

Fire barn ble drept og fem andre blw såret i to angrep fra israelske granater onsdag ettermiddag, ifølge medisinsk personell. Hamas-talsmann Abu Zuhri sier at 43 barn er drept i løpet av de siste ti dagene.

Skuffet

I en uttalelse på TV-kanalen Al-Aqsa uttrykker han en skuffelse over den palestinske presidenten Mahmoud Abbas' håndtering av konflikten.

– Hamas krever at Abbas respekterer hva motstandsbevegelsen har å si, så vel som folket i Gaza. Vi er dypt skuffet over arabiske regimers holdninger til krigen på Gazastripen. Vi er beleiret, sier Zuhri ifølge The Guardian.

Fakta: Fakta om konflilkten

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Konflikten mellom Israel og Gaza brøt ut igjen etter drapene på én palestinsk og tre israelske tenåringer i juni.

* 8. juli startet Israel luftangrepet «Operation Protective Edge» som svar på raketter fra palestinske områder på Gazastripen.

* Fire barn ble drept i angrep mot Gaza onsdag. Antall drepte palestinere i konflikten er minst 219, ifølge helsepersonell. Én israeler er drept i angrep fra Hamas.

* Det israelske forsvaret sier at målene for offensiven er utskytingsramper for raketter og oppholdsstedene til medlemmer av væpnede palestinske grupper.

* Egypts forslag om våpenhvile mellom partene ble avslått av Hamas 15. juli.

* Israel har rådet 100.000 palestinere nord på Gazastripen til å forlate sine hjem foran en ventet bakkeoffensiv. (©NTB)

200 drept

Tirsdag avviste Hamas Egypts forslag til en avtale om våpenhvile, men en representant for gruppen skal i møter med egypterne onsdag kveld.

Abbas skal også være til stede. Volden har kostet over 200 menneskeliv siden forrige uke. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere