Gå til sidens hovedinnhold

Hamas vil undertegne forsoningsavtale

Gaza by (NTB-DPA): Hamas har bestemt seg for å undertegne forsoningsavtalen med rivalene i Fatah.

President Mahmoud Abbas? Fatah-parti undertegnet det egyptiske utkastet til forsoningsavtale torsdag, og lørdag kommer også Hamas til å undertegne.

- Etter lang debatt og diskusjoner er vi blitt enige om å slutte oss til avtalen med noen små tilføyelser, opplyser Hamas-toppen Ahmed Yousef.

- Hamas har ikke vært motstandere av det egyptiske utkastet, men vi trengte litt ekstra tid for å klargjøre visse punkter med de egyptiske tilretteleggerne, sier Yousef.

Forsoningsavtalen åpner for valg på ny president og lovgivende forsamling i de palestinske områdene 28. juni neste år. President Abbas truet med å holde valg allerede 25. januar, dersom ikke Hamas undertegnet forsoningsavtalen.

Klok av skade krever Hamas nå forsikringer om full arabisk anerkjennelse og støtte dersom de nok en gang skulle vinne regjeringsmakten, slik de gjorde i 2006.

Forrige gang opplevde Hamas boikott og blokade i stedet for anerkjennelse, til tross for at valget ifølge utenlandske observatører var demokratisk.

- Vi krever garantier om at det ikke blir innført noen blokade mot regjeringen dersom Hamas vinner valget. Hamas krever også at Egypt åpner grenseovergangen i Rafah, sier Yousef. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley