*Nettavisen* Nyheter.

Hamas vil undervise Gaza-barn i hebraisk

Gaza by (NTB-AFP): Hamas-regjeringen på Gazastripen innfører hebraiskundervisning på de palestinske ungdomsskolene fra neste skoleår, ifølge Hamas' viseutdanningsminister.

- Vi vil ha en prøveperiode på to skoler, en for jenter og en for gutter, i hver av de sju skolekretsene på Gazastripen. Dermed kommer vi til å ha 14 skoler som tilbyr hebraiskundervisning neste år, sier viseutdanningsminister Ziad Thabet til AFP.

Gazastripen styres av den islamistiske bevegelsen Hamas.

- Vi er fortsatt under okkupasjon og okkupanter snakker hebraisk og de fleste varene som er tilgjengelig er merket på hebraisk, så det er nyttig å ha kjennskap til språket, tilføyer Thabet.

Hamas-regjeringen nekter å anerkjenne Israel. Hebraisk har ikke blitt undervist på palestinske skoler, verken i Gaza eller på Vestbredden, siden den palestinske selvstyremyndigheten ble opprettet etter Oslo-avtalen i 1994.

Israel innførte i juni 2006 først en blokade av Gaza etter at militante der bortførte en israelsk soldat. Blokaden ble skjerpet året etter, da Hamas overtok makten etter å ha vunnet valget i de selvstyrte palestinske områdene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.