*Nettavisen* Nyheter.

Hammerfest fortsatt mørklagt

Hammerfest (NTB): Store deler av Hammerfest var fortsatt uten strøm natt til lørdag, etter en brann i en trafostasjon dagen før.

? Det er bare noen få steder som har fått strømmen tilbake, sier operasjonsleder Jan-Olav Schølberg i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Rypefjord får noe elektrisitet fra Kvalsfjord, mens i sentrum og Fuglenes er det tatt i bruk aggregater, skriver nettutgaven til Finnmark Dagblad. Hammerfest Energi satser foreløpig på soneforsyning, men opplyser til NRK at det er håp om at alle kundene skal få strømmen tilbake lørdag morgen.

Viktige institusjoner som sykehus, sykehjem og politi får imidlertid strøm fra egne aggregater.

Brannen i trafostasjonen var slukket natt til lørdag. Bygningen med transformatoren inneholder et lagerrom for sprengstoff, derfor måtte brannmannskapene gå varsomt fram med slukkingen.

Meldingen om brann kom like etter klokka 13 fredag. Siden trafostasjonen er svært sentral i byens elektriske system, mistet omtrent alle innbyggerne strømmen. Til sammen er 7-8.000 mennesker berørt.

? Vi måtte også evakuere et område med en radius på 4-500 meter rundt brannstedet på grunn av klorgass som lekket ut. 15-20 mennesker ble utsatt for gassen og måtte sjekkes av lege, men ingen skal være alvorlig skadd, sier politiinspektør Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Vindretningen var gunstig, slik at gassen drev bort fra folk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.