Hamre får ikke ny rettssak

Foto: hesteguiden.com

Den tidligere travkusken Atle Hamre tapte søksmålet mot Gjenopptakelseskommisjonen.

26.02.13 15:03

I 2008 ble Atle Hamre dømt til fire års fengsel for utpressing. Hamre ønsket at saken skulle gjenopptas, men fikk ikke medhold av Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker. Hamre har nå fått prøvd vedtaket for Oslo tingrett, men fikk heller ikke her medhold, opplyser Oslo tingrett.

Det første avslaget fra Gjenopptakelseskommisjonen kom i desember 2011. Hamre mente det bygget på saksbehandlingsfeil fordi bevis ikke ble tatt med i vurderingen. Gjenopptakelseskommisjonen fattet deretter et nytt vedtak i april 2012. Også i det vedtaket fikk Hamre avslag på sin begjæring om gjenopptakelse.

- Hamre mente at medlemmene i kommisjonen manglet kompetanse til å fatte et nytt vedtak da det var de samme medlemmene som fattet vedtaket året før, og at de var inhabil på grunn av saksbehandlinsgsfeilene og uttalelser kommisjonslederen hadde kommet med i et intervju i en avis, skriver tingretten på sine nettsider.

- Retten kom imidlertid til at kommisjonen hadde kompetanse i medhold av ulovfestet forvaltningsrett til å fatte nytt vedtak i saken, og at verken kommisjonslederen eller de fire andre medlemmene av kommisjonen var inhabile til å være med på å fatte vedtaket. Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker ble derfor frifunnet og Hamre ble dømt til å betale saksomkostninger, slår Oslo tingrett fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.