*Nettavisen* Nyheter.

Hamre får ikke saken gjenopptatt

Oslo (NTB): Gjenopptakelseskommisjon har avslått Atle Hamres begjæring om ny behandling av utpressingssaken mot ham.

12.01.12 17:00

Hamre ble i Agder lagmannsrett i 2008 dømt til fire års fengsel for å ha drevet utpressing mot den tidligere skipsrederen Trond Wilhelmsen. I 2010 ba Hamre om å få saken gjenopptatt, men nå har han fått avslag fra Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, skriver Fædrelandsvennen.

«Kommisjonen finner etter en samlet vurdering at det som er påberopt - sammenholdt med lagmannsrettens dom og det som for øvrig foreligger av opplysninger i saken - ikke gjør det tvilsomt om lagmannsrettens dom er riktig. Gjenåpning vil således heller ikke kunne besluttes», heter det i konklusjonen fra kommisjonen.

Begjæringen om gjenopptakelse var blant annet begrunnet med at en 37-årig mann som er dømt for å ha stått bak kidnappingen av skipsrederen, har endret sin forklaring og mener han fikk oppdraget fra to menn i Oslo, ikke fra Hamre.

Hamre sier til Fædrelandsvennen at saken ikke er avsluttet fra hans side, men viser til sin advokat for ytterligere kommentarer. Advokaten var torsdag ikke tilgjengelig.

Atle Hamre har en lang og suksessrik karriere som travkusk og -trener bak seg, men mistet travlisensen på livstid etter dommen i lagmannsretten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.