I en tale det republikanske partiet i North Carolina lørdag kveld hamret Donald Trump løs på president Joe Biden, som natt til tirsdag skal møte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg her i Washington.

I sin tale i helgen hevdet Trump at president Biden var «svak» og at landet nå er i ferd med å ødelegges.

- Landet vårt blir rasert rett foran øynene våre

– Mens vi samles her i kveld, blir landet vårt rasert rett foran øynene våre, sa Trump.

- Kriminaliteten eksploderer, politidistrikt blir rasert og mister pengestøtte, kan du i det hele tatt tro det? Er det god politikk å ta penger fra politiet, raste Trump, som også tok for seg problemene ved grensen til Mexico.

Les også:- Bisarr uttalelse fra provokatøren Trump

- Se på grensen vår, den er vid åpen. Antall ulovlige immigranter som kommer inn går i taket og ligger på et nivå som vi aldri har sett før - og dette har skjedd bare i løpet av noen måneder, sa Trump som direkte kritikk til president Joe Biden.

- Narkotika strømmer også inn i landet, bensinprisene har tatt av, og våre industrier blir loppet gjennom cyber-angrep fra utlandet. Dette er en mangel på respekt for vårt land og for våre ledere, sa Trump.

- Og mens vi snakker om ledere, så bøyer de seg nå for Kina. Amerika blir nedverdiget og ydmyket på verdensarenaen, sa Trump.

- Vår frihet blir tatt fra oss

Trump brukte mye av talen til å lange ut mot president Joe Biden, som han kalte den mest radikale venstre-administrasjonen i historien.

- Vår frihet blir tatt fra oss av en cancel-kultur på venstresiden og Biden-administrasjonen dytter nå giftig kritisk raseteori og ulovlig diskriminering inn i skolebøkene til våre barn. Nå, si meg, skal vi tolerere dette?, sa Trump ifølge Daily Mail.

Les også: Trump-advarsel: - Jeg ville bli sjokkert

Joe Biden og de sosialistiske demokratene er den mest radikale venstre-administrasjonen i historien. Til og med Bernie Sanders kan ikke tro det, hevder Trump.

I talen til det republikanske partiet i North Carolina lørdag kveld flørtet Trump med muligheten for at han stiller til valg igjen i 2024. Men først vil han fokusere på å gjenerobre flertallet i Kongressen neste år, sa han.

– USAs overlevelse er avhengig av vår evne til å få valgt republikanere på alle nivåer, inkludert ved mellomvalget neste år. Vi må få dette til. Vi må beskytte våre grenser, vi må få til alle disse tingene, sa Trump i talen som varte i nesten halvannen time.

Utsatt for «heksejakt»

Først mot slutten av talen tok Trump opp sitt favorittema for tiden, nemlig valgnederlaget som han kalte århundrets forbrytelse.

Siden han forlot Det hvite hus i januar, har han ustanselig fremmet den udokumenterte påstanden om at valget var stjålet.

Les også: - Bidens presidentskap står og faller på to saker

Påstanden har utløst en bølge av forslag om å innskrenke stemmeretten i en rekke republikansk-styrte delstater, selv om påstandene om fusk er avvist i nesten 60 rettssaker, av flere republikanske guvernører og tjenestemenn i hans egen administrasjon og av en rekke omtellinger av resultatene.

Også i talen på lørdag gjentok han at valget ble stjålet, samtidig som han også gjentok at han hadde blitt utsatt for en «heksejakt».

- Trump, du er ikke helt bra

En av dem som nå kommenterer Trumps påstand om at valget ble stjålet, er CNNs Jim Acosta.

- Du er ikke helt bra, du må komme deg over dette, sier han i en kommentar på CNN.

Men Acosta er ikke den eneste. Allerede før Trumps tale var talsmann for Demokratenes nasjonalkomité, Ammar Moussa, ute og satte inn et slag mot Trump.

– Over 400.000 døde amerikanere, millioner av tapte jobber og farlig skjødesløs retorikk er tydeligvis ikke nok for at republikanerne bryter med en taperpresident som kostet dem Det hvite hus, Senatet og Representantenes hus, sa Moussa.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

Ny fase møter

Seansen i Greenville ser ut til å være starten på en ny fase med folkemøter og andre offentlige tilstelninger for Trump, som fire måneder etter at han måtte forlate Det hvite hus, er avskåret fra å nå ut til sine tilhengere via sosiale medier.

Trump er permanent utestengt fra Twitter, og fredag besluttet Facebook å forlenge utestengelsen av ham i to år.

Les også: Ny bok: Barack Obama skal ha kalt Trump «forbanna galning»

Hans rådgivere er allerede i gang med å planlegge opptredener i Ohio, Florida, Alabama og Georgia for å støtte opp under kandidatene Trump velger å støtte, og fyre opp velgernes entusiasme.

Men noen republikanere er bekymret for at Trump-lojale kandidater skal sette partiets håp om å gjenvinne flertallet i Kongressen i fare.

Mens Trump nyter stor støtte i partiet, er han dypt upopulær blant andre viktige velgergrupper. Han tapte valget i fjor i stor grad fordi moderate republikanere i forstedene forlot partiet.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Svigerdatteren stiller ikke

I motsetning til de enorme massemøtene han holdt i store idrettshaller mens han var president, talte han lørdag til rundt 1.200 deltakere ved restaurantbord i konferansesenteret i Greenville. Flere tusen fulgte talen som ble strømmet på internett.

Et lite øyeblikk overlot han scenen til sin svigerdatter Lara Trump, som selv er fra North Carolina. Hun kunngjorde at hun ikke stiller til valg som senator i delstaten neste år, slik det har vært rykter om.

Straks etter ga Trump sin støtte til sin lojale tilhenger Ted Budd, en av mange kandidater til senatorvalget. Det var en kilevink til tidligere guvernør Pat McCrory, som har vært kritisk til Trumps påstander om at han i virkeligheten vant presidentvalget.

– Man kan ikke velge folk som allerede har tapt to valg og som ikke står for våre verdier, sa han.

Trump har full kontroll

Mens han har måttet jobbe hardere for å høres, har Trump fortsatt full kontroll over det republikanske partiet.

I en meningsmåling nylig sa 66 prosent av republikanerne at de gjerne ser at han stiller på nytt, selv om samme andel av alle amerikanere ikke vil at han stiller igjen.