NEW YORK (Nettavisen): Til tross for nesten ubegrenset tilgang til vaksiner, sliter USA fortsatt ekstremt under pandemien.

Smitteøkning på 300 prosent

Per dags dato ligger nesten 100.00 amerikanere innlagt på sykehus, og det dør nå rundt 1600 personer daglig i USA, en oppgang på 25 prosent sammenlignet med de to foregående ukene, viser tall fra New York Times.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Smitteøkningen i USA akkurat nå er på rundt 300 prosent, to og en halv ganger flere sykehusinnleggelser, og nærmere dobbelt så mange koronarelaterte dødsfall som på samme tid i fjor, ifølge NTB.

Torsdag holdt president Joe Biden en tale der han sa rett ut at tålmodigheten overfor de som ikke har vaksinert seg nå begynner å bli tynnslitt.

Presidenten innførte samtidig nye vaksineregler som innebærer at rundt 100 millioner amerikanere får krav om å vaksinere seg.

Les mer: Biden innfører vaksinekrav som omfatter 100 millioner amerikanere

Denne uken er det også flere kjendiser som skaper debatt i USA fordi de er lei av alle sine landsmenn som nekter å gå å vaksinere seg.

- Alle idiotene i landet vårt

Den ene av dem er radioverten Howard Stern, som sier rett ut at vaksinemotstanderne i landet er noen imbesiler og skrullinger, skriver Washington Post.

- Når skal vi si nok er nok til alle disse idiotene i landet vårt, og bare si; «Vet du, det er påbudt å ta vaksinen», sier Stern.

- Til helvete med dem, til helvete med deres frihet. Jeg ønsker min frihet til å leve. For pokker, jeg ønsker å komme meg ut av huset. Jeg ønsker å gå over til naboen å spille sjakk. Jeg ønsker å gå ut og ta noen bilder. Dette er noe forbanna tull. Vet du hva, så vidt jeg husker, da jeg gikk på skole ble vi nødt til å ta vaksine for meslinger, vi måtte ta vaksinen for kusma, sier Stern.

Les også: Alle skoleelever over 12 år i Los Angeles må vaksineres

Vil ikke gi sykehusplass til uvaksinerte

- Den andre tingen som jeg hater, er alle disse personene som er smittet av koronoaviruset og som ikke ville ta vaksinene og som fyller opp sykehusene, fortsetter Stern.

Les også: – Tvinges til å komme og kysse ringen til Trump

- Jeg mener, hvis du har hjerteinfarkt eller et annet problem, så kommer du ikke engang inn på akuttmottaket. Vel da tenker jeg «Hør nå her, hvis du ikke vaksinerte deg og du ble smittet av korona, da får du ikke noen sykehusplass», sier Stern.

Hamret løs mot døde koronaofre

Den kontroversielle radioverten gikk deretter offentlig ut og kritiserte de fire konservative radiovertene Mark Bernier, Dick Farrel, Phil Valentine og Tod Tucker, som alle var kritikere av vaksinen - og som alle til slutt døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Les mer: Nok en antivaksine-radiovert i USA død av korona

- Disse fire holdt alle en tirade på lufta om at de ikke ville vaksinere seg, uttalte Stern ifølge Men's Health.

- De var i fyr og flamme, disse gutta. Det var dag ut og dag inn, de var alle i ferd med å dø, og da var deres siste ord «Jeg skulle ønske at jeg var en større tilhenger av vaksinen. Jeg skulle ønske jeg hadde tatt den». Vel, dere kan dra til helvete. Dere hadde kuren, men dere ville ikke ta den, sier Howard Stern, som både får massiv kritikk og støtte for sine uttalelser.

Les også: Nok en antivaksine-radiovert i USA død av korona

Uvaksinerte kritiseres av kjendiser

Flere amerikanske kjendiser har engasjert seg i kampen om at flere skal vaksinere seg. Skuespilleren og aktivisten Sean Penn har tidligere uttalt at han mener vaksinen bør bli påbudt, mens Melissa Joan Hart nylig uttalt at USA hadde blitt «late» med tanke på å vaksinere seg, og var også også bekymret over at masker ikke var påbudt på skolen til barna.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

TV-verten Jimmy Kimmel har også vært ute med kritikk denne uken. På tirsdag foreslo han at sykehus ikke burde behandle pasienter som ønsket å ta medikamentet ivermectin, som ofte brukes til å fjerne parasitter fra dyr.

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har bedt folk om å ikke bruke det til behandling mot covid-19, etter å ha fått inn meldinger om at folk har blitt svært syke etter å ha tatt ivermectin, som var ment til behandling av hester.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Etter å ha referert til USAs smitteverntopp Anthony Fauci, som nylig advarte sykehus om at de trolig vil bli tvunget til å ta noen tøffe valg fremover med tanke på hvem som ville få en seng på akuttmottaket, uttalte Kimmel at det ikke vært noe vanskelig valg.

- Det valget virker ikke så vanskelig for meg. Er du vaksinert og får hjerteinfarkt? Ja, da er det bare å komme rett inn, vi skal ta vare på deg. En uvaksinert person som har tygget i seg noe hestegørr? Hvil i fred, din hveser, uttalt Kimmel.

Se opptaket av Jimmy Kimmel her: