I samråd med avdødes familier og deres bistandsadvokater, går politiet nå ut med navn og bilde på den 20 år gamle mannen som ble skutt på Mortensrud torsdag. Hamse Hashi Adan døde av skadene fredag 8. oktober 2021.

Politiet etterforsker saken for fullt, men det er ennå ingen siktet for drapet.

Les egen sak: Mann døde etter skyteepisode på Mortensrud – politiet har ingen mistenkte

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel, klokken 22.22 torsdag kveld. Vitner på stedet meldte om at det var skutt flere ganger.

Skytingen på Mortensrud var den andre i Oslo på kort tid. Lørdag 2. oktober ble en mann i 20-årene skutt i Vika i Oslo. Det blir spekulert i om det er en sammenhengen mellom de to skytingene.

– Per nå ser vi ingen tydelig sammenheng med skytingen ved konserthuset i Vika og saken på Mortensrud. Samtidig er det mange ubesvarte spørsmål, men vi ser ingen sammenheng, sa Grete Metlid, leder for Etterretning og etterforskning ved Oslo politidistrikt på pressekonferanse før helgen.

Politiet opplyser at det var mange personer i området rundt Lofsrud skole på tiden da skuddene ble avfyrt.

– Vi vet at det var mange mennesker i området. Vi har snakket med mange som har vært der, men det er fortsatt personer vi ønsker skal ta kontakt med oss som vi vet var der, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han er tilbakeholden med å kommentere detaljer fra etterforskningen så langt, men bekrefter at politiet har flere hypoteser som de arbeider etter.

– Jeg kan ikke si noe om politiet har noen mulig mistenkte eller moduskandidater, sier Enoksen.