Hadia Tajik bekrefter at hun er blitt kjæreste med den tidligere politiske journalisten Kristian Skard, skriver VG.

Skard sluttet som politisk reporter i Dagens Næringsliv 24. september, og sto bak flere av avsløringene som førte til at Trond Giske måtte gå av som nestleder i Arbeiderpartiet.

Les også: Tajik-medarbeider og Ap-rådgiver sto bak to av varslene mot Giske

Slik svarer Tajik om den koblingen:

- Den kontakten vi har hatt i jobbsammenheng har stort sett begrenset seg til at han og Tore Gjerstad (journalist i DN, red. anm.) dukket opp i døråpningen på kontoret mitt, har kritiske spørsmål og båndopptakeren på fra det øyeblikket de går inn i rommet. Så det har ikke vært noe i den kontakten som på noen måte har invitert til en avslappet sosial relasjon i utgangspunktet, sier Tajik til avisen.

Les også: Magne Lerø: Det var Tajik som felte Giske

- Det hadde vært direkte upassende

Hun sier i intervjuet at de to møttes første gang i en ikke-jobbrelatert sammenheng på en hagefest i juni, etter at Giske-saken var avsluttet.

På spørsmål om det hadde vært upassende å innlede et forhold da Giske-saken pågikk, sier hun det ville vært upassende.

- Ja, det hadde ikke bare vært pikant, det hadde vært direkte upassende. Men det har seg nå engang sånn at vi ikke hadde noe forhold da. Vi møttes første gang i en sammenheng som ikke var jobbrelatert, på en hagefest seks måneder etter at saken var avsluttet, svarer Tajik.

Tajik, som vanligvis er svært tilbakeholden om sitt privatliv, sier de vil fortelle om dette nå fordi de er kjærester - og på grunn av deres roller, henholdsvis som nestleder i Ap og tidligere politisk journalist.

Les også: Hadia Tajik langer ut mot Sylvi Listhaug som anerkjenner «konspirasjonsteorier»

Skard: - Vanskelig å kombinere

Skard bekrefter overfor VG at han sa opp jobben fordi rollen sto i veien for kjærlighetsforholdet.

- Det ville vært svært vanskelig å kombinere å være politisk reporter og samtidig sammen med nestlederen i det største partiet. Det ville nok ikke gått, nei, sier Skard til avisen.

Han jobber nå hos PR-byrådet Try Råd.

Støre: - En hyggelig ting

Tajik forteller at hun informerte Ap-leder Jonas Gahr Støre om forholdet i august.

Støre selv ønsker lykke til.

- Når to mennesker som er glad i hverandre blir kjærester, så er det en hyggelig ting, og jeg ønsker dem lykke til, sier Støre i en kommentar til Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

DN: - Profesjonell og ryddig

DN-redaktør Amund Djuve avvise samtidig at det er snakk om noen rolleblanding fra Skards side:

- Jeg var ikke klar over disse ryktene før Kristian informerte meg. Han fortalte at han og Tajik hadde møttes privat, men at det ikke var noe forhold. Vi hadde en tilsvarende prat på sensommeren. Status mellom dem da var den samme som på forsommeren. Jeg opplever at Kristian Skard også i denne saken har opptrådt profesjonelt og ryddig overfor DN, sier Djuve til Nettavisen.

Sandberg gir gjerne råd

Det er mange som ønsker å gratulere paret, deriblant tidligere fiskeriminister Per Sandberg (Frp):

- Jeg ønsker Hadia og Skard til lykke med kjærligheten. Hvis de ønsker gode råd i en debatt som vil utfordre deres kjærlighet, kjenner iallefall Skard mitt telefonnummer, sier Sandberg til DN.

Begge har vært gift

Tajik var gift med stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) til februar 2016, og Skard tok ut separasjon i vinter. Skard har to barn på 17 og 21 år.

Nettavisen har vært i kontakt med Hadia Tajiks rådgiver, som sier hun ikke vil si noe mer om forholdet.

Nettavisen har også forsøkt å få en kommentar fra Kristian Skard.