*Nettavisen* Nyheter.

Han ble drept på julebordet

Foto: Handout

Oppsagt tok hevn allerede dagen etter.

Lagerarbeider Eric Allen Kirkpatrick (61) gjorde det fredag 12. desember i år: Torsdag ble han sagt opp i helsekostfirmaet TallGrass Distribution i Vancouver i Canada. Fredag spaserte han uinvitert inn på firmaets julefest og skjøt firmaets eier og administrerende direktør - Benjamin Banky (40).

Ingeniør Jing Hua Wu (47) gjorde det fredag 14. november i år: Tidlig på dagen fikk han sparken fra jobben som testingeniør i firmaet SiPort i Santa Clara ved San Fransisco i California, USA. Han forlot kontoret, men kom tilbake med skarpladd våpen og drepte firmaets administrerende direktør - Sid Agrawal (56), HR-sjef Marilyn Lewis (67) og visepresident Brian Pugh ((47).

- Det er ikke noe hyppig forekommende fenomen at noen som får sparken dreper sjefen sin. Langt oftere skjer det at folk begår selvmord på grunn av arbeidsledighet og konkurser, sier den erfarne psykiateren Kjell Noreik til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Paranoid schizofreni
Ifølge Noreik er det en form for psykose - nemlig paranoid schizofreni, som kan føre til at en person som blir oppsagt kan reagere med aggresjon.

- De aller færreste psykotiske personer er farlige. Men om en person lider av paranoid schizofreni, så kan en oppsigelse være en ytterligere belastning som kan gjøre vedkommende farlig, sier Noreik.

- Kan man se om noen er psykotisk?

- En psykotisk person vil ha en merkelig atferd. Personen vil skille seg klart ut fra andre, særlig ved hva vedkommende sier og gir uttrykk for, sier Noreik.

LES OGSÅ:Tør du vise denne listen til sjefen?

LES OGSÅ:Skriv til sjefen som sparket deg

- Unngå sjokkbeskjeder
Noreik sier at det er viktige at de ansatte i bedrifter som skal gjennomføre nedbemanninger i forkant blir holdt informert om bedriftens økonomiske situasjon, slik at nedbemanningen ikke kommer som et stort sjokk for den enkelte som rammes.

Det er viktig at bedriften sørger for å støtte de som tar det å miste jobben tyngst

- Det er viktig at bedriften sørger for å støtte de som tar det å miste jobben tyngst. Om man vet at en person av en eller annen grunn er ekstra sårbar, så er det spesielt viktig å vise hensyn i en slik prosess. Bedriften bør i slike tilfeller sørge for tiltak på behandlersiden, enten det er i form av karriererådgivning eller psykologbistand, sier han.

- Hvilke signaler bør arbeidsgiveren være spesielt oppmerksomme på hos en person som sies opp?

- Om en person som mister jobben reagerer inadekvat på det og ikke tar situasjonen på en relativt fornuftig måte, så bør arbeidsgiveren kontakte pårørende eller kolleger av vedkommende. Det er viktig at personen får oppfølging og ikke står alene om å takle det som skjer - at vedkommende får støtte, sier Noreik.

FLERE SAKER PÅ NETTAVISEN JOBB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.