Gå til sidens hovedinnhold

- Han brenner plast og forpester hele bygda

Miljøpartiet De Grønne anmelder en grunneier i Gratangen for miljøkriminalitet. - Trakassering, hevder Eidar Løvdal.

HARSTAD (Nordlys.no): Brynmor Evans i Miljøpartiet De Grønne går drastisk til verks for å få bukt med miljøkriminalitet, skriver Nordlys.

Nå anmelder han grunneier Eidar Løvdal i Gratangen for miljøkriminalitet.

Ifølge partiet har grunneieren drevet ulovlig avfallsplass mellom sin egen gårdsbygning og sjøen. Dette er nå planert med stein og grus, og helt ulovlig ifølge Brynmor Evans.

- Vi ble kontaktet av Løvdals nabo Arild Kristiansen, som i flere år har forsøkt å få bukt med den private fyllinga til Eidar Løvdal, sier Brynmor Evans.

Avdekking
Miljøpolitikeren sier at han hjelper Kristiansen med å løfte saken fram, for å se om myndighetene er villig til å gjøre noe med saken.

- Vi har tatt saken for Arild Kristiansen og leverer anmeldelse til Troms politidistrikt.

I anmeldelsen heter det at naboen har tatt kontakt med Gratangen kommune, som har befart området.

Brynmor Evans mener at det ikke er gjort grundig nok jobb for å avdekke kriminaliteten, skriver Nordlys.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Det er ikke undersøkt eller tatt prøver for å avdekke hva som befinner seg av forsøpling under planeringa, og for å dokumentere avsig eller forurensing, sier Evans.

Trakassering
Eidar Løvdal sier at han har sett seg lei på det han kaller trakassering fra naboen, og sier at han ikke har noe å skjule.

- Trakasseringa har pågått i mange år, og nå har naboen fått med seg dette miljøpartiet på det hele. Alt de har av bevis er fotografier tatt på lang avstand, men kommunens miljømyndighet har vært på området og det er ikke avdekket noe, sier Løvdal.

Han forteller at mesteparten av fyllinga består av biologisk materiale, stein, jord og gress.

Men han legger ikke skjul på at det kan befinne seg noe stålskrap nede i fyllinga.

- Dette er noe som er bygd i tilknytning til driftsbygninga mi, og ble påbegynt på 70-tallet. Den gang fantes det ikke innleveringsordninger for stål, og skrap. At det ligger et og annet skrap i fyllinga legger jeg ikke skjul på, sier han.

Sykeliggjort
Arild Kristiansen sier at han ikke har noe imot naboen, slik Eidar Løvdal hevder.

- Det han holder på med er helt ulovlig. Løvdal brenner plast og forpester hele bygda, sier Kristiansen.

Han henviser til en youtubevideo, som han selv har filmet, der det tydelig kommer fram at Løvdal har satt fyr på fyllinga. Videoen som ble tatt opp i 2008 kan du se her.

- Løvdal har prøvd å sykeliggjøre meg gjennom alle år, og det er bare et blindspor som han har brukt for å forsøke å flytte fokus i saken.

Nå krever Kristiansen at miljøvernmyndigheter og politiet griper inn.

- Vi må få satt en stopper for denne kriminaliteten. Det må tas grundige prøver av fyllinga, og dersom det viser seg at den er ulovlig, må den fjernes, sier Kristiansen.

Les flere saker i Nordlys

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken