*Nettavisen* Nyheter.

Han dusjet henne i iskaldt vann fordi hun var «en skitten hore», og brente henne med lighter fordi hun var «ei heks»

Nå er mannen i 30-årene dømt til fengsel i ett år og to måneder av Senja tingrett for gjentatt mishandling av sin daværende samboer.

21.05.14 11:26

Mishandlingen foregikk over en periode på sju-åtte måneder mens paret bodde i Midt-Troms, skriver Nordlys.

Den mishandlede kvinnen forklarte i retten at forholdet til mannen var bra i starten, men at det etterhvert ble mye krangling og at hun ble beskyldt for å være utro.

Så startet volden og mishandlingen.

Kvinnen fortalte at han slo mot kroppen og ga henne «nyreslag» som gjorde veldig vondt og som hun ble kvalm av.

Spyttet og kakket røyk på

Hun fortalte at han sparket og tråkket på henne, dro henne etter håret og slo hodet hennes mot vinduskarmen. Videre at han spyttet på henne, kakket røyken på henne, helte askebegeret over henne og tømte søpla over henne.

Han skal også ha sagt at ingen kom til å savne henne dersom han tok livet av henne og gravde henne ned i myra.

Ved en anledning dusjet han henne i iskaldt vann, fordi han skulle rense henne fordi hun var «en skitten hore».

Hun fikk selv velge om hun skulle bli dusjet i varmt eller kaldt vann. Ved en annen anledning holdt han en brennende lighter opp mot halsen hennes slik at hun fikk ei stor blemme, fordi «hekser kaster man på bålet».

Politiet hørte hyl

Den tiltalte mannen nektet selv for å ha tatt kvelertak, slått, sparket og spyttet på henne. Han innrømmet bare å ha dyttet henne en gang, og kanskje sparket henne i baken en gang.

Han sa at han heller ikke husket å ha kalt henne hore og den slags.

Det ble imidlertid ført flere vitner i retten og framlagt bevis som underbygde kvinnens framstilling, blant annet fra telefonloggen til politiet. Her framstår kvinnen som hysterisk redd, mens mannen uttaler «hvem i helvete er det du ringer til». Så blir samtalen brutt.

Da politiet etter denne oppringningen rykket ut til parets bopel hørte de kvinnens hyl fra et åpent loftsvindu, og da de slapp inn hadde hun blåmerker og ferske blodutredelser på kroppen.

Psykisk terror verst

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale 35.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Denne erstatningen mener hennes bistandsadvokat Mads Wallerheim burde vært noe høyere.

- Hun har hatt det tøft, og er fortsatt preget av hendelsene. Det er det psykologiske som har vært det aller verste for henne. Sår og blåmerker forsvinner, men det er verre med den psykologiske terroren hun har opplevd, sier han.

Fengselsstraffen er også kortere enn det aktor la ned påstand om. Senja tingrett begrunner dette blant annet med at voldsutøvelsen som sådan ikke framstår som den mest alvorlige.

Les flere saker i Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.