Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er den beste statsråden

BEST: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er statsråden flest mener gjør den beste jobben i regjeringen.
BEST: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er statsråden flest mener gjør den beste jobben i regjeringen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Lesere har talt, det er ingen som slår samferdselsministeren.

I en uhøytidelig avstemning har Nettavisen spurt leserne om hvilken statsråd de synes gjør den beste jobben i regjeringen.

På ett døgn er det avgitt nesten 20.000 stemmer, og den som har fått soleklart flest stemmer er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Solvik-Olsen har fått 7900 stemmer. Det vil si at 40 prosent av de som har stemt, mener at han er den beste statsråden.

Se alle resultatene lenger ned.

Selv er statsråden beæret over å havne øverst på lista.

- Det er jo hyggelig. Det at folk har merket seg den jobben som gjøres og åpenbart setter pris på det, er alltid inspirerende, sier Solvik-Olsen til Nettavisen.

Han sier at tilbakemeldingene de får, er at folk nå begynner å se resultatene av arbeidet som er satt i gang.

- Det er også den tilbakemeldingen vi er glad for å høre, for da ser vi at det gjør en forskjell at vi sitter i regjering og ikke i opposisjon. De ser at det er asfaltmaskiner langt flere steder enn tidligere, og de ser at jernbanen vedlikeholdes mer enn før, sier han.

Les også: Lysbakken: - Veldig flink, hyggelig og dyktig
Les også: Hvem er den beste statsråden?

- Folk er fornøyd
- Hva tror du selv er grunnen til at så mange synes at du gjør den beste jobben i regjeringen?

- Samferdsel er jo et svært viktig tema for Fremskrittspartiet generelt, og når det oppfattes at vi leverer godt på det, så er folk fornøyd, og de opplever at vi jobber hardt og får gjennomslag, sier Solvik-Olsen.

Han trekker fram en rekke store samferdselsaker som de har fått vedtatt.

- Hvis du ser på de siste to månedene, har vi fått lagt fram og vedtatt veireformen, bompengereformen, jernbanereformen og vi har fått nye parkeringsregler og en ny postlov som skal iverksettes, sier statsråden.

Solvik-Olsen sier at han også har vært veldig opptatt av å reise mye, for å møte folk og på den måten fange opp nyttig informasjon og saker.

- Vi er opptatt at det skal vi gjøre, ikke minst når vi sitter i posisjon. Det er da vi har hånda på rattet og tar beslutninger som betyr noe for folk. Vi har kjørt flere av europaveiene, og nå er E39 neste til uka. Vi har også kjørt de fleste togstrekningene, med noen få unntak, for å oppleve og snakke med fagfolk, lokalpolitikere, pendlere og godsnæringen, sier han.

- Var overveldende i starten
- Hvordan har tiden som statsråd vært så langt?

- Det har gått 20 måneder og to dager. Det var jo overveldende til å begynne med som Frp-er å komme inn i et system du kjenner godt fra utsiden. Bare det å lære systemet og bli kjent med de som jobber i embetsverket, tar tid, sier Solvik-Olsen, og fortsetter:

- Og så handler det om å holde hodet over vannet, så du får gjennomført sakene våre. Mange har vært utålmodige og lurer på hva vi holder på med, men slik det er nå så har vi fått lagt fram mye, påpeker han.

- Kan du love å leve opp til dette favorittstemplet også framover?

- Jeg mener at regjeringen må fremstå mest mulig samlet. Hvis du har andre favoritter om ett år, så lever jeg godt med det, ler Solvik-Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ANDREPLASS: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er statsråden som nest flest av Nettavisens lesere mener gjør den beste jobben.


Anundsen nummer to

Statsråden som nest flest av leserne mener har gjort den beste jobben, er justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Anundsen, som har vært i hardt vær i en rekke saker den siste tiden, har fått 18 prosent av stemmene, det vil si 3200 stemmer.

Tredjeplassen får finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Jensen har fått sju prosent av stemmene (1200 stemmer).

Deretter, på delt fjerdeplass med seks prosent av stemmene, finner vi statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H), som begge har fått i overkant av 1000 stemmer.

Solvik-Olsen sier han er enig med Nettavisen-leserne.

- Jeg synes at Anders Anundsen har gjort en fantastisk jobb. Han har jo fått mye kjeft, men jeg ser at folk som jobber i politiet og domstolen mener at vi har en veldig sterk justisminister nå, sier han, og legger til:

- Anundsen har fått forståsegpåerne og ekspertene på nakken, men ser du på hva han faktisk leverer, er det resultater som overgår de forventningene tidligere justisministre har klart å levere, sier Solvik-Olsen.

Han mener statsrådene har fungert bra sammen som kollegium.

- Det er kulturforskjeller mellom Høyre og Frp, men i sum har vi klart å dra ting i land. Ser du summen av de store sakene, så mener jeg vi overgår den forrige regjeringen betydelig, og det er ros til Siv og Erna for godt lederskap, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KALT RØVER: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ble kalt togrøver under den politiske streiken mandag mot jernbanereformen.


Ble kalt «togrøver»

Men ikke alle er like glad for den jobben Solvik-Olsen gjør.

Mandag ble alle togene i Norge stanset i protest mot Solvik-Olsen og regjeringens forslag til ny jernbanereform.

«Dette er en regjering som er på helt feil spor», ble det ropt under markeringen på Jernbanetorget i Oslo. På en av plakatene ble Solvik-Olsen også kalt «togrøver».

Men at de er på feil spor, det var samferdselsministeren sterkt uenig i.

- Jeg respekterer at LO ikke er enig i regjerings politikk, og velger å gå til politisk streik. Men jeg synes argumentene for det er veldig dårlige, sa Solvik-Olsen da han møtte Nettavisen på perrongen på Oslo S.

- Dette er en forbedring av jernbanen, en forbedring av systemene, og det vil de reisende merke - ikke minst næringslivet, sa han.

Her er resultatene av avstemningen, der du fortsatt kan stemme!


Hvilken statsråd mener du har gjort den beste jobben? Si din mening i kommentarfeltet!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!