RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er den nye forsvarssjefen

Admiral Haakon Bruun-Hanssen overtar som Forsvarssjef etter general Harald Sunde. Det formelle kommandoskiftet foregikk ved en høytidelig seremoni på Festningsplassen på Akershus festning.
Admiral Haakon Bruun-Hanssen overtar som Forsvarssjef etter general Harald Sunde. Det formelle kommandoskiftet foregikk ved en høytidelig seremoni på Festningsplassen på Akershus festning. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Tirsdag tok denne mannen over kommandoen i forsvaret.

Oslo (NTB): Admiral Haakon Bruun-Hanssen tok tirsdag formelt over som forsvarssjef etter general Harald Sunde.

Kommandoskiftet skjedde under en seremoni med blant andre forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til stede på Akershus festning.

- Jeg har æren av å overta et moderne, høyteknologisk forsvar som holder en høy internasjonal standard, sier Bruun-Hanssen.

- Jeg er stolt av at vi har et godt forsvar og av alle de dyktige kvinner og menn som hver dag løser Forsvarets oppgaver og sikrer Norges trygghet. Min jobb fremover blir å prioritere arbeidet slik at Forsvaret i best mulig grad løser de oppgavene som er gitt oss i langtidsplanen, legger den nye forsvarssjefen til.

Haakon Bruun-Hanssen har blant annet vært sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø, generalinspektør for Sjøforsvaret og stabssjef i sjøforsvarsstaben. Han har også bakgrunn som skipssjef på flere ubåter.

General Harald Sunde ble utnevnt til forsvarssjef i 2009. Han når aldersgrensen på 60 år først i 2014, men opplyste i mars i år at han ønsket å fratre høsten 2013.

Admiral Haakon Bruun-Hanssen (t.h.) overtar som Forsvarssjef etter general Harald Sunde (t.v.). Det formelle kommandoskiftet foregikk ved en høytidelig seremoni på Festningsplassen på Akershus festning. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide(midten) holdt tale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere