Gå til sidens hovedinnhold

- Han er i ferd med å ødelegge landet vårt

Trump raser mot flere, blant annet mot Joe Biden og hans innvandringspolitikk.

NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er på hevntokt, og han legger ikke skjul på det. Trumps er rasende på alle de partikollegene som stemte for å tiltale ham og dømme ham under den siste riksrettssaken.

I tillegg er han svært misfornøyd med etterfølger Joe Bidens innsats.

- Hun er mislykket og illojal

Trump er krystallklar og åpen om hvem som definitivt er i skuddlinjen, og en av dem er Alaska-senator Lisa Murkowski.

Les også: Donald Trump til angrep i nytt intervju: - Helt mentalt borte

Murkowski stemte for dømme Trump under riksrettssaken, og derfor har Trump nå bestemt seg for å reise de 8000 kilometerne fra Mar-a-Lago i Florida til Alaska for drive en valgkampanje mot den «illojale» senatoren ved neste senatsvalg i 2022.

- Jeg vil ikke under noen omstendigheter gi min støtte til den mislykkede kandidaten fra den flotte delstaten Alaska, Lisa Murkowski. Hun representerer staten sin dårlig og landet sitt enda dårligere, sier Trump til Politico.

Totalt var det sju republikanerne brøt med partilinjen og stemte for å dømme Trump. Det var Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse og Pat Toomey.

Les også

Trump hamret løs: - Han vet f... ikke hva som skjedde

I januar ga Trump et løfte om at han ville gi sin støtte til hvilken som helst republikansk kandidat som stiller opp mot en av de sittende republikanske kandidatene som stiller til gjenvalg.

Og akkurat nå er det Murkowski som Trump har i siktet.

Les også: Avslører Donald Trumps hemmelige matvaner

- Jeg vet ikke hvor alle de andre vil være neste år, men jeg vet hvor jeg vil være - og det er i Alaska for å kjempe mot en illojal og veldig dårlig senator, sier Trump.

Les også

- Slik planlegger Trump sin hevn

- Jeg kan ikke gå rundt og være redd

Murkowski har heller ikke lagt skjul på at hun vet at Trump jakter på henne og har som mål å vippe henne ut av Senatet.

- Jeg er klar over at mine handlinger og min stemme kan få politiske konsekvenser. Og jeg forstår det, jeg forstår det så absolutt. Men jeg kan ikke gå rundt og være redd for det, sier hun til NPR.

Ifølge CNN sitter Trump for tiden i Mar-a-Lago og planlegger hevn mot alle republikaneren som gikk mot ham. Trumps mål er «å ansvarliggjøre dem for å ha gått imot folket».

Les også

Donald Trump til angrep i nytt intervju: - Helt mentalt borte

- Biden er i ferd med å ødelegge landet vårt

En annen som nå får føle på Trumps vrede igjen, er president Joe Biden.

Trump er rasende på presidenten fordi han etter Trumps mening nærmest har åpnet opp for ulovlig innvandring ved grensen til Mexico.

- Han er i ferd med ødelegge landet vårt, sier Trump til Fox News.

Under Donald Trump ble titusener av asylsøkere sendt tilbake til Mexico med beskjed om å vente der til søknaden ble behandlet, i strid med internasjonale asylregler. Dette «Remain in Mexico»-programmet var et ledd i Trumps plan for å bekjempe innvandring, som også omfattet bygging av en mur langs grensa og atskillelse av barn fra tusenvis av migrantfamilier.

Les også

Avslører Donald Trumps hemmelige matvaner

Under president Biden har man avsluttet «Remain in Mexico»-programmet og beordret stans i byggingen av muren. Biden lovet i valgkampen også etablere en egen arbeidsgruppe som skal jobbe med å gjenforene migrantfamilier som ble skilt som følge av endringene Trump innførte i 2018.

For en måned siden undertegnet Biden også en presidentordre som vil gjøre det enklere for 9 millioner som alt befinner seg lovlig i landet, å få amerikansk statsborgerskap.

Les også

Fra denne busstasjonen kan koronasmittede asylsøkere fritt reise med buss ut i landet

Les også: Trump hamret løs: - Han vet f... ikke hva som skjedde

Tredobling av asylbarn ved grensen

De nye reglene og signalene fra Biden har også ført til ytterligere press på grensen.

Ifølge New York Times har antall innvandrerbarn som kommer til USA-grensen uten sine foreldre tredoblet seg å bare to uker. De aktuelle barna, totalt 3250 personer, fører nå til sterkt press på grensemyndighetene, skriver avisen.

Les også

Ivanka Trump frykter pappas nye kjæledegge

I en uttalelse går Trump til knallhardt angrep på Biden for endringene han har gjort i sin innvandringspolitikk.

- Vi fikk en slutt på Catch-and-Release-programmet, vi slo hardt ned på asyl-bedrageri og fikk lammet de onde smuglerne, narkohandlerne og menneskesmuglerne, skriver Trump i uttalelsen, ifølge Fox News.

Les også: - Slik planlegger Trump sin hevn

Trump uttrykker også sterk irritasjon over at byggingen av muren er stanset.

- Til tross for forferdelige forsinkelser fra Demokratene, så ville muren nå enkelt kunne ha stått ferdig, og den har fungert utmerket så langt, skriver Trump.

- Vårt land ødelegges nå fullstendig ved den sørlige grensen, og det er helt forferdelig å se på, sier Trump.

Les også: Fra denne busstasjonen kan koronasmittede asylsøkere fritt reise med buss ut i landet

Biden under press

New York Times skriver også at mange av av de 3250 enslige barna som søker asyl i USA, nå blir holdt under fengselslignende forhold i over tre døgn, noe som er et brudd på loven. Dette setter nå president Biden under press, skriver avisen.

Les også: Under tusen nye koronadødsfall registrert i USA siste døgn – første gang på flere måneder

Biden er også under økende press for å ikke ha gjennomført en eneste åpen pressekonferanse hvor journalistene kan stille ham spørsmål på de 50 dagene han nå har vært president.

Les også: Trumps datter: - Hun er for ekstrem

USA Today skriver at det er svært sjelden at det tar så lang tid før en president holder en åpen pressekonferanse, og viser til at det tok 20 dager før president Barack Obama møtte journalistene på sin første pressekonferanse, mens Trump møtte journalistene på dag nummer 27.

Les også: Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Joe Bidens pressetalskvinne Jen Psaki opplyste på en pressebriefing i Det hvite hus forrige fredag at Biden etter planen skal holde sin første pressekonferanse etter at han ble president «en gang i slutten av måneden».

Krisepakke og rekordunderskudd

Nå er det også klart at president Joe Biden etter planen skal undertegne den gigantiske krisepakken på 1.900 milliarder dollar fredag, skriver NTB.

Krisepakken på 1.900 milliarder dollar, eller over 16.000 milliarder kroner, skal brukes til å hjelpe de mange amerikanerne som er hardt økonomisk rammet av koronapandemien.

Les også: Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Tiltak mot koronakrisen bidro til at budsjettunderskuddet i USA fra oktober til februar ble på over tusen milliarder dollar, melder NTB.

Budsjettunderskuddet var 68 prosent høyere enn i samme periode for et år siden – og langt høyere enn det som inntil nå har vært rekorden.

Les mer: Rekordhøyt budsjettunderskudd i USA