RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Jennifer Anistons hemmelighet

Foto: Elin Reitan (Side2)
Sist oppdatert:
Vi møtte stjernetreneren Cameron Shayne.

OSLO(SIDE2): - Herregud! Du er ikke konsentrert. Jeg må vise det til deg fire ganger, det gjør meg forbannet! Roper Cameron Shayne, mens han stirrer intenst inn i øynene på en av sine studenter.

Vi har tatt turen til Pilates Room i Oslo, hvor den anerkjente Budokon-grunnleggeren holder kurs i treningsformen han selv har utviklet.

Den energiske amerikaneren er kjent for sin ukonvensjonelle undervisningsstil, og det ser ikke ut til at, verken den utsatte studenten eller hennes medelever, er overrasket over hans sterke reaksjon.

- Jeg er ikke sint på denne kvinnen, jeg er sint på atferden hennes, på redselen i henne. Det er hennes stolthet jeg roper til, hennes ego. For noen kan dette være vanskelig å forstå, forklarer Shayne, og legger til at han tilpasser sine læringsmetoder etter studentene, og understreker at ikke alle får like hard behandling.

DEL DENNE SAKEN På FACEBOOK

- Som å skape en diamant
Men uansett hva man skulle mene om Budokon-mesterens undervisningsstil, så virker det som om den er effektiv.

Da studenten prøver å gjennomføre øvelsen for femte gang, gjør hun det feilfritt. De andre studentene følger nøye med, og sørger for å få med seg enhver bevegelse, slik at de er godt forberedte når de selv skal gjennomføre den demonstrerte rutinen.

Budokon er en kombinasjon av martial arts og yoga. Treningsformen fokuserer mer på det indre, men det betyr ikke at man ikke oppnår fysisk gevinst ved å gjennomføre den krevende rutinen.

- Jeg utsetter studentene mine for mye press, hele dagen. Hardt press. Jeg ser på læringsprosessen som det å skape en diamant. Det er det presset, det konstante presset, som lager den solide, fantastiske karaten, forklarer Shayne.

Kjendisfavoritt
Og nettopp denne kombinasjonen, mellom det fysiske og det psykiske, ser ut til å tiltrekke mange.

Hans treningsmetode er en favoritt blant superstjerner som Jennifer Aniston og Courteney Cox, og han har selv trent mange av de største celebritetene i USA.

- Det var kjendisene jeg først begynte å undervise. Jeg bodde i Los Angeles, og der var jeg omringet av skuespillere og underholdere. Det var min verden. Jeg trente dem, men nå gjør jeg få slike private timer. Det er ikke mitt mål. Mitt mål er å ta Budokon ut i verden, forklarer Shayne, og nikker bekreftende til seg selv.

Passer de fleste
Den veltrente amerikaneren praktiserer selv kun Budokon, og han mener treningsrutinen passer de aller fleste.

- Budokon gjør deg sterk, og dyktig på mange mulige måter. Den skaper bevissthet for kroppen din, og lærer deg hvordan du skal bevege deg på måter slik at du unngår skader, forteller Shayne.

Det er allikevel det psykiske som er det viktigste i Budokon.

- Jeg kan i alle fall si at den indre delen med treningen, er viktigere enn den ytre, forklarer han.

- Feirer talentet
Hans forbindelse til kjendisene har uten tvil ført hans treningsrutine til et nivå som han vanskelig kunne oppnådd på egen hånd, i alle fall på så kort tid.

Budokon-grunnleggeren blir til stadighet nevnt i magasiner, aviser og andre sammenhenger hvor kropp og helse er i fokus, og Shayne kan på mange måter, selv betegnes som en kjendis.

Men tross all oppmerksomheten, har ikke suksessen gått til hodet på den karismatiske amerikaneren.

- Jeg feirer mennesker som er talentfulle, men det trenger ikke være en kjendis, det kan være en rørlegger, eller hvem som helst. Alle er talentfulle, og det er mer snakk om man bruker sitt talent, og hva man bruker det til, forklarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere