RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er konfektkongen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Men ingen vil ha sjokolade-Ari...

(SIDE2): Gode gamle Kong Haakon-konfekten har vært med oss siden den danske prinsen kom til Norge og ble konge i 1905. Nå mener mange at det bør lanseres en egen Harald-konfekt.

Sjokoladehuset Freia feiret det nye monarkiet med å lage konfekten, som bare har blitt mer og mer populær i årenes løp.

- Da Kong Haakon-konfekten ble lansert i 1905, var sjokolade et privilegium for de få. Særlig konfekt var et luksusgode, og en konfekt med kongens navn ble sett som en verdig hyllest til et nytt monarki og feiringen av Norges nasjonale selvstendighet, sier Marit Myklestad, Marketing Manager i Kraft Foods Norge.

Harald = konfekt
Men nå har Freia og eierne Kraft Foods foretatt en sjokoladeundersøkelse blant 1000 nordmenn om hvem av de nålevende kongelige de synes fortjener sin egen konfekt. Og tallene er klare.

En av tre mener at kong Harald (72) selv mest fortjener å få sin egen konfekt oppkalt etter seg. Dronning Sonja (72) og kronprins Haakon (35) deler andreplassen på listen med ni prosent hver.

Men kongen får ikke sin egen konfekt helt ennå. Til det er Kong Haakon fortsatt altfor populær.

- Kong Harald ville helt klart vært et godt navn på en konfekt. Så hvem vet, kanskje snakker vi om den tradisjonsrike Kong Harald-konfekten 100 år fram tid? Det er i alle fall et verdig navn til en verdig sjokolade, sier Marit Myklestad.

Ingen vil ha Ari
Fem prosent mener henholdsvis kronprinsesse Mette-Marit (36) og prinsesse Ingrid Alexandra (5) fortjener sin egen konfekt.

Men bare tre prosent ønsket seg en Ari Behn-konfekt. Så han må nok vente lenger på å bli søt, bitter, fylt med alkohol og puttet i en eske enn sin svigerfar.

Sonja hadde i sin tid en egen konfekt, og på Facebook er gruppen «Folkeaksjon for å få tilbake Sonja-konfekten» opprettet. Den konfekten forsvant fra hyllene på slutten av 80-tallet, det samme gjorde kong Olav-konfekten.

Vanlig julegave
Desember er høytid for kos og hygge, og konfekt er en populær slager under norske juletrær. Hver femte nordmann sier ifølge undersøkelsen at det er sannsynlig at de vil gi konfekt i gave til jul.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere