RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er mektigst i Nord-Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Nord-Norges mektigste er kåret.

– Makta har i stor grad flyttet ut av landsdelen, og beslutninger fattet i Kreml er snart viktigere for Nord-Norge enn de som blir tatt i Oslo, mener Rune Rafaelsen i Barentssekretariatet.

Han har vært med å kåre Nord-Norges mektigste personer, som onsdag ble offentliggjort i Nordlys.

DEBATT: Hvem mener du er Nord-Norges mektigste? Diskuter nederst i artikkelen!

Her er Nord-Norges mektigste:

1) Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

Har konsolidert og utvidet sin suverene maktposisjon, i overgangen fra stabssjef til statsråd på SMK. Nå deltar han også i statsråd og er superminister på heltid.

2) Helga Pedersen

Aps nestleder har tatt skrittet fra nisjeminister til parlamentarisk leder. Nå får hun brynt seg på den brede politiske arena og får vist frem hele sitt politiske potensial.

3) Hans Olav Karde

Han styrer landsdelens tyngste finansinstitusjon, og legger mange premisser for utviklingen i nord. Konjunkturbarometeret tar temperaturen på næringsutviklingen.

4) Johan Petter Barlindhaug

Blir lyttet til og rådspurt overalt etter at han gikk av som leder i sitt eget konsern. Brukes både i den offentlige og private sfære, og har unik tilgang og påvirkningskraft.

5) Lisbeth Berg -Hansen

Har besatt posten som fiskeriminister med et stort nettverk fra oppdrettsnæringen og NHO i bagasjen. Det er både hennes force og hennes store problem.

6) Lars H. Vorland

Er viktigste aktør i den nordligste delen av Helse-Norge, som adm.dir. i Helse Nord RHF. Hans ledelse og meninger har stor betydning for alle i landsdelen.

7) Jarle Aarbakke

Rektoren ved Universitetet i Tromsø styrer den viktigste kunnskapsbasen og utklekkingsanstalten for forskningen som skal forme fremtidens Nord-Norge.

8) Gunn Paulsen

Er Nord-Norges mektigste medieperson, der hun som regiondirektør for A-pressen styrer et imperium av konsernets mediehus fra og med Trøndelag og nordover.

9) Trygve Myrvang

Leder den pengesterke og allestedsnærværende kjempen i norsk fiskerinæring, Norges Råfisklag. Han rykker ned på listen som følge av at han deltar mindre i offentlig debatt.

10) Hans Kristian Amundsen

Sjefredaktøren i Nordlys spiller fortsatt på den nasjonale debattscene i tolkningen av utviklingen i nord. Men mindre sentral etter at Tromsø-OL ble brutalt gravlagt.

11) Mads Gilbert

12) Geir Ove Ystmark

13) Odd Eriksen

13) Runar Sjåstad

13) Pia Svensgaard

16) Morten Støver

17) Hill-Marta Solberg

18) Jan Gunnar Winther

19) Birger Carlsen

20) Egil Olli

I tillegg til listen over de 20 mektigste, har juryen kåret de mektigste innen flere kategorier. Lov og orden, forskning og utdanning, media, kultur, idrett og sivilsamfunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere