RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Norges Mesterhjerne

Sist oppdatert:
Blant over 1700 påmeldte er det nå en kløktig bergenser som kan titulere seg Norges Mesterhjerne.

(YEYE): NTNUs fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk arrangerte i dag finale i kåringen av den landsdekkende konkurransen Mesterhjernen.

I en nervepirrende finale ble det Gaute Linga (18) som vant over Bjørn Rustad (18) fra Trondheim. I premiepotten lå det en iPod Touch, men kanskje viktigere – tittelen Norges Mesterhjerne 2008, heter det i en pressemelding.

Kløktig bergenser
- Det er kjekt det, sier en overraskende ydmyk bergenser. - Jeg er veldig fornøyd og overrasket over å vinne konkurransen. Det er veldig motiverende å ha med seg når jeg skal bestemme meg for hvilket studie jeg vil ta, sier Bjørn Rustad, som faktisk går i 2. klasse på videregående og dermed slo veldig mange 3. klassinger.

1700 ville bli Mesterhjerne
Over 1700 deltagere har forsøkt å kvalifisere seg til dagens finale og av disse ble de fem beste i testen som har ligget på nettet (www.mesterhjernen.no ) plukket ut til å kjempe om hovedpremien.

Foruten Gaute fra Bergen og Bjørn fra Trondheim var det Nord-Norge som stakk av med resten av plassene: Håvard Haugli fra Nordnes, Joakim Kirkhaug fra Solvær og Silje Louise Tjønna fra Rognan, alle 18 år.

Bedre enn de ansatte
- Alle deltagerne skal ta det som en seier at de er her og får delta i finalen i dag, mener Arne Sølvberg, som er dekanus ved NTNUs fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk.

- Det har vært knallhard konkurranse om å få komme hit og noen av deltagerne har faktisk klart seg bedre enn enkelte ansatte som har prøvd seg på oppgavene også. Dessuten har disse fem tatt en viktig beslutning når de har valgt å satse på realfag – studerer du realfag er du jo så og si garantert en interessant jobb, avslutter dekanusen i en pressemelding.

Konkurransen
I de innledende rundene av finalen fikk man gult kort for feil svar og et poeng for riktig. Fikk du to gule kort var du ute og de to første med 3 riktige svar eller de to siste gjenværende gikk til finalen Gaute Linga fikk tre rette tidlig og kunne dermed slappe av og vente på neste deltager i avslutningen. Det ble en nervøs avslutning på kvalifiseringen da Joakim Kirkhaug røk ut først med to gule kort. Bjørn Rustad hadde to poeng, men hadde også et gult kort med seg. Dermed var det vinn eller forsvinn, men Bjørn klinte til med rett svar da det gjaldt som mest og dermed røk også Håvard Haugli og Silje Louise Tjønna ut.

Ved finalebordet gikk Gaute opp i en tidlig ledelse på 2-0, men Bjørn hentet ham inn slik at det var siste spørsmål som avgjorde. Der viste Gaute igjen sin styrke og avgjorde ved å være raskest frampå med å svare. Dermed kunne dommer Øyvind Bakke, førsteamanuensis ved institutt for matematiske fag, kåre Gaute Linga til årets Mesterhjerne.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere