RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Norges «påskeminister»

Foto: Alley, Ned (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (41) er vikarierende statsminister i påsken.

OSLO (Nettavisen): Når statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tar en velfortjent påskeferie, står miljøvernminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell klar til å overta.

- Statsministeren tar påskeferie. Bård Vegar Solhjell er stedfortredende statsminister, men statsministeren selv er selvsagt i kontakt med kontoret også i ferien, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i en melding til Nettavisen.

Regjeringens nummer to
Etter at Audun Lysbakken trakk seg fra regjeringen våren 2012, kom SV-makker Solhjell tilbake som statsråd. 41-åringen ble også medlem av regjeringens underutvalg, den rødgrønne regjeringens ledertroika. Solhjell, som er oppvokst i Naustdal i Sogn og Fjordane og nå er bosatt i Akershus, er formelt statsministerens stedfortreder.

Travel uke
Statsminister Jens Stoltenberg har hatt en travel uke. Mandag var det sentralstyremøte i Arbeiderpartiet, tirsdag deltok han på Finansnæringens dag, onsdag tropper han opp for å svare på spørsmål i den muntlige spørretimen i Stortinget, og klokka 13 er det ekstraordinært statsrådmøte på Slottet. Kort tid etter legger regjeringen fram stortingsmeldingen «Terrorberedskap», som er en oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport.

Det er statsministeren selv og justisminister Grete Faremo som presenterer meldingen. Det skjer på Politihøgskolen i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere