Han er Norges «påskeminister»

Foto: Alley, Ned (NTB scanpix)

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (41) er vikarierende statsminister i påsken.

21.03.13 07:55

OSLO (Nettavisen): Når statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tar en velfortjent påskeferie, står miljøvernminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell klar til å overta.

- Statsministeren tar påskeferie. Bård Vegar Solhjell er stedfortredende statsminister, men statsministeren selv er selvsagt i kontakt med kontoret også i ferien, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i en melding til Nettavisen.

Regjeringens nummer to
Etter at Audun Lysbakken trakk seg fra regjeringen våren 2012, kom SV-makker Solhjell tilbake som statsråd. 41-åringen ble også medlem av regjeringens underutvalg, den rødgrønne regjeringens ledertroika. Solhjell, som er oppvokst i Naustdal i Sogn og Fjordane og nå er bosatt i Akershus, er formelt statsministerens stedfortreder.

Travel uke
Statsminister Jens Stoltenberg har hatt en travel uke. Mandag var det sentralstyremøte i Arbeiderpartiet, tirsdag deltok han på Finansnæringens dag, onsdag tropper han opp for å svare på spørsmål i den muntlige spørretimen i Stortinget, og klokka 13 er det ekstraordinært statsrådmøte på Slottet. Kort tid etter legger regjeringen fram stortingsmeldingen «Terrorberedskap», som er en oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport.

Det er statsministeren selv og justisminister Grete Faremo som presenterer meldingen. Det skjer på Politihøgskolen i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.