*Nettavisen* Nyheter.

Han er Norges tøffeste

Foto: David Andresen (Nettavisen)

- Det mest ekstreme jeg noensinne har gjort, sier nyutnevnt norgesmester i berg- og dalbanekjøring.

(YEYE): Etter nesten 2.000 kilometer - tilsvarende å kjøre tur-retur Oslo-Trondheim 2,5 ganger - i berg- og dalbaner på Tusenfryd, var det til slutt 41 år gamle Lars Iversen fra Trondheim som stakk av med seieren. Han kan dermed smykke seg med tittelen «Norgesmester i berg- og dalbane».

Forrige uke besøkte Yeye Tusenfryd for å se på konkurransen. Se videoreportasje her!

- Vanvittig opplevelse
I finalen danket trønderen ut den mye yngre Kerry Taft (24) fra Oslo. Det var en ekstrem finale hvor de to duellantene kjempet mot hverandre i et tjue timer langt oppgjør.

- Dette har vært en helt vanvittig opplevelse. Uten tvil det mest ekstreme jeg har gjort, sier den nye norgesmesteren.

Ekstreme krefter
Det har vært noen voldsomme krefter i sving for å få kåret en vinner. I løpet av uken konkurransen har pågått, har de to gjenværende duellantene altså kjørt hele 1.903 kilometer, vært opp-ned 3.058 ganger, vektløs 18.110 ganger og opplevd 4G 358 ganger.

Les også: Skal være vektløs 23.920 ganger

- Det har vært vanvittig morsomt og vanvittig krevende. Jeg har aldri opplevd noe så ekstremt som dette, sier en sliten vinner.

At det har vært ekstremt, kan prosjektansvarlig Espen Thorpe i Radio 1 bekrefte.

- Jeg er imponert over deltagernes utholdenhet. Opplegget har vært mye mer intenst enn i fjor. Vi har kjørt dem hardt både dag og natt. I tillegg har den intense varmen vært en stor belastning. Men de holdt ut, og en stund så det faktisk ut som det skulle bli umulig å kåre en vinner. Jeg kan ikke annet enn å gratulere Lars med seieren. Dette har han virkelig fortjent, erklærer Thorpe.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.