Han er ny styreleder for Oslo universitetssykehus

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Stener Kvinnsland er ny leder for styret i Oslo universitetssykehus.

18.10.11 21:25

Helse Sør-Øst presenterte tirsdag den nye styrelederen for Oslo universitetssykehus.

Navner er Stener Kvinnsland, i dag administrerende direktør i Helse Bergen, melder NRK.

Helse Bergen-direktør Stener Kvinsland åpner for å trekke tilbake noen av kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus. Foto: Gøril Huse

Den nye styrelederen ble presentert på en pressekonferanse på Clarion Hotel, Gardermoen.

Der orienterte også helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen (Ap) om Oslo universitetssykehus.

Konstituert administrerende direktør Jan Eirik Thorsen innrømmet i et innlegg i Aftenposten mandag at det er stor uro internt ved Oslo universitetssykehus, men hevder det fusjonerte sykehuset er på rett spor.

- Når medarbeidere frykter et sykehus som kollapser, synker, raseres etc. er det dog problematisk – og ikke helt i tråd med det vi har sett hittil. Vi måler kvalitet og sikkerhet i dagens pasientbehandling nøye, og ser en trend med kortere ventelister, færre fristbrudd, færre korridorpasienter og færre utskrivningsklare pasienter, het det i innlegget.

Høyre-leder Erna Solberg gikk i helgen ut og ba helseministeren vurdere om dagens ledelse i Helse Sør-Øst er den rette når foretaket skal gjennom en så omfattende omstillingsprosess.

- Vi mener det er helseministerens ansvar å vurdere om det er riktig ledelse som sitter nå, og om det er mulig å gjenopprette tilliten slik at denne omstillingen kommer tilbake på sporet, sa Solberg til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.