RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er oftere utro om sommeren

(Foto: Crestock)
Sist oppdatert:
Derfor bør du være mer på vakt sommerstid.

(SIDE2): Sommer er tid for ferie, sol, avslapning – og utroskap. Det er nemlig på denne tiden at flest lurer bak ryggen på sin partner.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Oftere han
Og absolutt – jenter er også utro. Men om sommeren er det mye større sannsynlighet for at han slenger rundt med og borti ting han ikke burde – fordi menn generelt er oftere utro.

Det betyr selvfølgelig ikke at nettopp typen din kommer til å være utro før høstregnet setter inn, men under får du cosmopolitans tips om årsaker til at han er utro – og signalene som tyder på at ikke alt er som det skal være.

Fritt
Som barn var sommerferien en tid da de fleste dagligdagse regler ikke lenger gjaldt – sengetiden ble endret, pølser og is ble dagligdags kost og alt var bare gøy. Den tankegangen tar man også med seg inn i sommermånedene som voksen – og enkelte mener at de vanlige reglene ikke gjelder på samme måten som resten av året.

Noe som også innebærer at utroskap om sommeren ikke er så farlig.

– Noen menn overfører denne tankegangen til å mene at det er ok å være utro så fort været bare er varmt nok. De tenker at det bare er en sommerflørt, som om forholdet for tiden er i dvale, sier psykolog Daniel Kruger ved Universitetet i Michigan.

Eventyrlig og sosialt
Mange ser også sommeren som mulighetenes tid, der eventyreren våkner i mange. Og spenning øker produksjonen av dopamin, som igjen utløser testosteron – som begge forbindes med energi – og sex.

Med andre ord: En mann kan gjerne oppsøke seksuelt ladde situasjoner – og gi etter dersom han fristes.

Den sosiale biten spiller også inn. Man er mer ute blant andre folk, og kommer dermed også i snakk med flere, samtidig som fint vær og sol fører til bedre humør.

– Der det er flere folk samlet i hyggelige sammenhenger, vil det også være flere kvinner – og sjansen for utroskap øker, sier Kruger.

Og sist – men kanskje mest opplagt: I varmen forsvinner klesplaggene, og det blir langt mer å se på – solbrune og yppige kvinner dukker fram over alt.

Signalene:
Sjalusi er ikke en pen ting, men noen ganger kan det være smart å følge med litt – hvis du har mistanke om at noe skjer bak ryggen din.

Inviterer han deg ikke med på jobbsammenkomster, selv om alle de andre tar med partneren sin, kan det være et dårlig tegn.

– Det å ikke invitere deg, tyder på at han ikke ønsker at kollegaene skal vite at han har en kjæreste – og dermed har lov å flørte med andre, sier Kruger.

Kikker han åpenlyst og nærmest utfordrende på andre damer, når du er til stede, kan det være hans måte å signalisere at han ikke er veldig trofast, men relativt ledig på markedet. (Men husk at mannfolk alltid vil kikke – ikke bli hysterisk uten grunn.)

Velger han i tillegg å bruke hele sommerferien sin på en guttetur, burde alarmklokkene ringe. At kjærestepar ikke bruker noe tid sammen når man faktisk har muligheten til det, så er ikke det bra.

Les også: Feriér uten kjæresten – men vær obs på varselsignalene

Det er selvfølgelig en mulighet for at han bare vil henge med kompisene, men det er også mulig han bare vil ha anledning til å rote rundt med andre damer, uten sjanse for å bli tatt.

Det finnes mange måter å holde mannen din fornøyd, og slik kanskje unngå at han har det så kjipt i forholdet at han er utro – men i bunn og grunn er det likevel opp til han hvordan han vil behandle forholdet.

Har han først vært utro, så er det så opp til deg å bestemme om du vil fortsette i forholdet eller at dere skal gå hver til sitt.

(Kilde: Cosmopolitan.com)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere