Gå til sidens hovedinnhold

- Han er regjeringens folkelige alibi

Bjarne Håkon Hanssen får ros fra uventet hold.

Torsdag ble det kjent at helseminister Bjarne Håkon Hanssen overraskende går av som statsråd. Det til tross for at han i forrige uke sa at han fortsetter som Helse- og omsorgsminister.

Les også: - Håper han gjør comeback
Les også: - Jeg synes han har vært flink
Les også: Bjarne Håkon Hanssen går av

- En trist sorti
Nå får Hanssen ros fra uventet hold, fra «fienden» Fremskrittspartiet.

- Det er veldig overraskende at Bjarne Håkon Hanssen går av, sier Frps Harald Tom Nesvik, som de siste fire årene har vært leder for Helse- og omsorgskomiteen.

Nesvik synes det er en trist nyhet.

- Det er en trist sorti egentlig, i og med at han så sent som i forrige uke bekreftet at han skulle fortsette. Men jeg synes ikke vi skal dvele for lenge med det, og synes vi i stedet skal tenke på det han har stått for, sier han.

Stoltenberg: - Håper han gjør comeback

- Folkelig alibi
Nesvik mener Hanssens avgang er et stort tap for regjeringen.

- Han har vært det folkelige alibiet for Jens Stoltenberg, og det alibiet er nå borte. Så regjeringen står veldig svekket tilbake, mener Nesvik.

- I folket er det to statsråder som har fremhevet seg, og som folk har tiltro til å har respekt for, det er Bjarne Håkon Hanssen og Jonas Gahr Støre, sier han.

- Godslig fyr
Selv har Nesvik jobbet tett med Hanssen i mange år, et samarbeid som har vært godt, ifølge ham.

- Han har vært en godslig fyr, rund og god som person. Jeg har møtt ham i mange debatter, og han er en utrolig dyktig debattant. Det var for meg en verdensforskjell når vi fikk et skifte av helseminister, sier han.

Nesvik tror likevel det er som helseminister han vil bli husket, og ikke som Arbeids- og inkluderingsminister.

- Det er ikke politikken til Bjarne Håkon jeg kommer til å savne, men jeg kommer til å savne han i politikken. Men de som kommer til å savne han mest er nok regjeringen. Det er ingen statsråder i sin tillit til folket, som når Bjarne Håkon til knærne, sier han.

- Politikken ligger på mange måter fast, men du skal ha noen til å selge politikken. Det blir vanskelig å finne en god erstatter etter ham, tror Frp-politikeren.

- Lykke til!
Han ønsker nå Hanssen lykke til videre:

- Jeg ønsker han nå lykke til i sin nye jobb, enten det blir i Sparebank1 eller i konsulentvirksomhet. Jeg tror han kommer til å gjøre det godt uansett hvor han komme, sier Nesvik, før han legger ironisk til:

- Jeg håper han legger politikken helt på hylla, så han ikke er med på å holde Ap oppe, sier han.

Kommentarer til denne saken