*Nettavisen* Nyheter.

Han er siste født på 1800-tallet

Foto: KYOTANGO GOVERNMENT (Afp)

Jiromeon Kimura (116) er siste mann i live.

04.06.13 08:15

(SIDE2): Jiromeon Kimura ble født i 1897. I april fylte han 116 år og var dermed offisielt verdens eldste person.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Følges av 21 kvinner
Men det er heller ikke andre som er født på 1800-tallet lenger. Herr Kimura har følge av 21 kvinner, som alle er født i før nyttårsaften i 1901, skriver Sydney Morning Herald.

Forskerne har kikket på Jiromeon Kimura, og folk som kommer fra hans område, fordi de blir så gamle. Kimura selv har denne forklaringen.

- Jeg spiser bare små porsjoner med mat hver gang, sier han.

Kimura bor i dag sammen enkene etter sin eldste sønn og sitt barnebarn. Han har vært gjennom to verdenskriger, sett oppfinnelsen av flymaskinen og inntreden av vår digitale verden. Kimura har vært pensjonist siden 1962.

Kvinners kromosoner
Det antas at det er mellom 200 og 300 personer i verden som er 110 år eller eldre. Disse kalles superhundreåringer fordi de er eldre enn 110 år. Diett kan være en forklaring.

- Men sannsynligvis handler det om sammensettingen av genene, sier Tom Perls ved Boston University Medical Center til ABC.

Kvinner lever lenger enn menn, og det skyldes sannsynligvis at de har to XX-kromosoner som til en viss grad beskytter mot sykdom. Verdens eldste kvinne var fransk og het Jeanne Calment. Hun døde i 1997 og røykte hele sitt voksne liv.

Tom Perl, som forsker på de aller eldste blant oss, mener også at kvinner over 40, som får barn naturlig og føder til normaltid, har fire ganger så stor sannsynlighet til å bli 100 år.

Kimura, som er åndsfrisk, sier dog at fysikken gjør at han tilbringer mye av dagen sin i sengen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag