RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Han får 140.000 kroner i bonus

Sist oppdatert:
Men politimester Anstein Gjengedal i Oslo har ikke krav på det.

Med en grunnlønn på 950.000 kroner i året kan også politimesteren i Oslo få en bonus eller personlig tillegg på 140.000 kroner. Hvert år har dette gitt full pott for Anstein Gjengedal i Oslo, skriver NRK.

- Jeg som politimester betrakter ikke dette som en bonusordning, dette er en del av vår faste lønn, sier Gjengedal til NRK.

NRK har fått tilgang på Gjengedals arbeidskontrakt, og her står det ingenting om at bonusordningen inngår i den faste lønnen.

«Partene forplikter seg til årlig å drøfte i hvilken grad arbeidstaker har oppfylt stillings- og resultatkravene (...) og hvilke stillings- og resultatkrav som skal gjelde (...) de kommende 12 måneder.»

Det er Politidirektoratet som vurderer bonusen. De ønsker ikke si hvilke kriterier som ligger til grunn for den utbetalte bonusen fordi de betegner det som personalmessige forhold som er unntatt offentligheten.

Frp er blant partiene som reagerer.

- Jeg tror veldig mange som opplever kriminalitetsbildet i Oslo føler det ganske urimelig at øverste sjef for politiet i hovedstaden skal ha full resultatlønn når så mange føler seg utrygge i byen, sier Ulf Leirstein (Frp) i justiskomiteen på Stortinget til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere