RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Han fikk Brageprisen

Sist oppdatert:
- En særdeles blodfull og interessant roman.

(SIDE2): Det var første bok i «Min kamp», den mye omtalte seksbindsromanen fra Karl Ove Knausgård (40) som ble belønnet med Brageprisen for skjønnlitteratur torsdag kveld.

Tårer
Juryen skrev blant annet dette i sin begrunnelse om valget: Det er tårer, mange tårer i Min kamp 1, uten at Knausgård på noe vis blir sippete eller sentimental. Dette er også en kraftprestasjon ved romanen: Forfatteren makter å bevege hjertet, uten å la seg korrumpere av billige litterære triks.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Hederspris
Men hedersprisen gikk til forfatteren, dramatikeren og oversetteren Tor Åge Bringsværd (70) - som er kjent for en rekke science fiction bøker og tv-produksjoner.

Han har skrevet 15 romaner, 14 noveller og like mange essays, og har en lang rekke med billedbøker og skuespill å vise til etter debuten i 1967.

Juryens begrunnelse: Vi snakker om et forfatterskap preget av sprelsk ordlek, lun humor, våken nysgjerrighet og en fabuleringsevne som tar leseren med til helt uventede steder. Eller som prisvinneren selv ville sagt det: «Den som har begge beina på jorda, står stille».

I de øvrige kategoriene var det følgende vinnere:

Sakprosa
«Politi og røver» av forfatter og Aftenposten-journalist: Kjetil Stensvik Østli.

Barne- og ungdomsbøker
«Tonje Glimmerdal» av Maria Parr.

Åpen klasse: Oversatt skjønnlitteratur
«Moby-Dick» av Hermann Melville, oversetter Bjørn Alex Herrman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere