*Nettavisen* Nyheter.

Han fikk politiets velsignelse til å presse kvinnelig villmannskjører av veien i bysentrum

Foto: Espen Bless Stenberg (Nordlys)

Fyllekjøreren knuste flere biler og rev ned lyktestolpe mens politiet var 40 minutter unna. Da måtte privatsjåføren selv trå til.

Politipatruljen var et godt stykke unna Harstad sentrum da operasjonssentralen fikk melding om villmannskjøring i Harstad sentrum torsdag ettermiddag, skriver Nordlys.

Dermed fikk melder tillatelse av politiet til å avbryte villmannsferden. Det endte med at sjåføren måtte presse kvinnen og bilen ut av veien i Harstadgårdsbakken.

- De fikk presset vedkommede ut av veien og fikk tatt nøklene fra henne, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon.

Ingen patrulje
Stasjonssjefen sier at politipatruljen brukte nærmere 40 minutter fra de fikk meldinga, til de var på stedet. På spørsmål om dette vitner om at politiet skulle hatt flere ressurser på plass, sier Pedersen at det alltid vil oppstå diskusjoner i etterkant av slike hendelser.

- Idealsituasjonen hadde vært at vi hadde hatt en ledig patrulje mye nærmere. Fra tid til annen skjer det at vi er opptatt med andre oppdrag, sier Pedersen.

Erkjente forholdet
Heldigvis endte den ville ferden uten at noen personer kom til skade. Men noe opprydningsarbeid blir det likevel. Nede på parkeringsplassen på kaia i Harstad, har kvinnen skadet flere biler, og revet ned en lyktestolpe. Geir Pedersen sier at det ble tatt utåndingsprøve av kvinnen like etter pågripelsen.

- Hun har erkjent de faktiske forhold, og vi anser saken som ferdig etterforsket, sier stasjonssjefen.

Politiet har ikke mistanke om at kvinnen var påvirket av andre stoffer enn alkohol i forbindelse med kjøringa.

Få ressurser
Nordlys har vært i kontakt med personene i bilen som fikk stoppet kvinnen. Mannen som satt ved rattet vil ikke gi noen annen kommentar enn at han er glad for at det endte uten personskader.

- Ideelt sett skulle politiet vært på stedet mye tidligere, men det er en kjent sak at politiet skulle hatt flere ressurser tilgjengelig.Heldigvis gikk det bra denne gangen, og det er alt jeg vil kommentere, sier han.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.