*Nettavisen* Nyheter.

Han har besøkt alle land i verden

BHUTAN: Gunnar Garfors ved klosteret Taktshang i Bhutan.

Nå går historien om Gunnar verden rundt.

07.08.15 17:15

- Det har jo tatt helt av. De ringer fra hele verden og vil ha intervju. Mandag skal jeg på talk-show i Chicago, tirsdag er det irsk radio. De ringer fra aviser i Bulgaria, Tsjekkia, Ungarn og Romania, forteller en munter Gunnar Garfors.

Her kan du se Wikipedias liste over alle land i verden - rangert etter areal.

Han er den første i verden som har vært turist i alle land i verden før 40-årsdagen. I ti år har han brukt fritid og penger på å besøke alle land i verden. Opplevelsene har han samlet i boka «198» med undertittelen «mi reise til alle verdas land», som kom ut i fjor.

Internasjonal interesse

Nå har den kommet ut på engelsk med samme tittel, men med undertittel «how I ran out of countries». Onsdag skrev Business Insider en større artikkel om hans verdensomspennende opplevelser. Torsdag skrev britiske Daily Mail og amerikanske Fox News en større artikkel om Naustdals «globetrotar».

- Boka kom ut på engelsk nå i juli i USA, England og Japan. Det er den eneste boka der en person har skrevet et kapittel om hvert eneste land i verden. Det har vært en ekstremt dyr bok å researche, men noe må man bruke pengene på, sier Garfors på telefon fra en plastikksnekke utenfor Florø.

Startet i 2004

Reiseprosjektet til Gunnar Garfors startet i 2004 med besøk til Kasakhstan og Kirgisistan - to land som ikke akkurat er på topplista over nordmenns reisemål.

- Det ga så mersmak at det måtte jeg gjøre mer av. Først besøkte jeg alle de sju landene som slutter på «stan». Deretter tenkte jeg at «nei f..., nå tar jeg alle sammen».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

REIST VERDEN RUNDT: Gunnar Garfors har besøkt alle steder i verden. Nettavisen snakket med ham da han var på et av sine favorittsteder - Førdefjorden. Foto: (privat)

Garfors har beholdt NRK-jobben mens han gjennomførte sitt reiseprosjekt på fritiden med egne midler. I dag har reising blitt en del av jobben. Han lager blant annet reisekonkurranse og reisereportasjer for NRK, en reisespalte i den japanske avisen Mainichi Shimbun, og en egen blogg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Gunnar Garfors fotografert på én av sine mange reiser. Foto: (Garfors.com)

- Hva er planene fremover nå?

- Nå er det kommunevalg, og jeg har engasjert meg for å kjempe mot at Førdefjorden skal brukes som deponi av gruveavfall. Til høsten blir det mer reising. Da skal jeg besøke USA, Somalia og Grønland, sier Garfors.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag