*Nettavisen* Nyheter.

Han har gjennomført åtte triatlon med sin CP-rammede datter

Foto: (Facebook/Rick van Beek)

- Hun er mitt hjerte, og jeg er hennes bein, sier pappa Rick van Beek.

15.08.12 15:47

(SIDE2): Han løper mens han holder sin 13 år gamle datter Maddy i armene. Dedikert pappa Rick van Beek (39) oppdaget at Maddy elsker å være utendørs, og derfor har han latt henne være triatlondeltager under flere titalls løp i USA.

Han gjør alt for å gjøre datteren lykkelig, og bare til nå i sommer har de deltatt i åtte triatlon. De siste fire årene har de to deltatt i over 70 løp.

Fikk sjokk
Maddy fikk diagnosen CP da hun var to måneder gammel, og familien fikk sjokk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var en av de verste dagene i vårt livet. Alle ber om at deres barn er friske, og i åtte år ønsket jeg fremdeles at hun hadde vært et friskt barn, men hvis hun ikke hadde vært som hun er, da hadde ikke vi vært de menneskene vi er i dag, sier Rick van Beek til den amerikanske TV-kanalen Fox 17 .

For fire år siden at Rick van Beek fant ut av hva som gjorde datteren virkelig lykkelig.

- Hun fungerer som en tre måneder gammel baby, men en av de svært få tingene som vi vet hun liker er å være ute, være i vannet, og å føle vinden i håret og i ansiktet sitt, forteller han.

Da Maddy deltok i et maraton i hjembyen Grand Rapids da hun var ni år, fikk Rick en aha-opplevelse.

- Å se henne så lykkelig, og virkelig nyte hver eneste del av den humpete veien var nesten mer enn jeg taklet, og følelsene tok fullstendig overhånd, forteller han på bloggen Runchies.com.

Dermed tok han grep og endret sitt eget liv. Han ga opp de to pakkene med røyk han fyrte opp daglig, og begynte å trene for alvor i 2008. Han fant fort ut at det ikke bare var sunt og gøy for datteren, men at hans egen helse gavnet mye på det. Og han takker datteren for det.

- Kall det inspirasjon, kall det motivasjon, kall det hva du vil. Jeg kaller det kjærlighet, skriver han på bloggen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Århundrets pappa
Saken om den spreke faren og hans cerebral parese-rammede datter går verden rundt. Og mange mener faren fra Michigan fortjener tittel «århundrets far» for sitt engasjement og kjærlighet til sin tenåringsdatter.

Triatlon er et tungt løp med over et par mil løping, flere mil sykling og et par kilometer svømming (distansene varierer). Under de ulike øvelsene blir Maddy enten trukket i vogn etter sykkelen, hun bæres eller sitter i en løpevogn mens pappa løper og sitter en i kajakk under svømmedistansen.

De kaller seg selvsagt «Team Maddy», og 13-åringen elsker det så høyt at far og dattter til nå har vært med i over 70 løp. De to har også deltatt på både halvmaraton, triatlon og andre utendørsløp opp igjennom årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Se video fra et av sommeren triatlon under:

HTML EMBED

HVA ER CEREBRAL PARESE?
Fødselsforløp kan noen ganger være så dramatiske at hjerneceller ødelegges, og det i en slik grad at barnet blir rammet av cerebral parese. I minst halvparten av cerebral parese-tilfellene, skyldes sykdommen utviklingsforstyrrelser eller infeksjoner som har oppstått i mors liv. Omlag 10 prosent av alle premature barn får cerebral parese. Barn som får infeksjoner etter fødselen, er også spesielt utsatte. I mange tilfeller er det umulig å påvise noen klar årsak til funksjonsforstyrrelsen. Man vil da oftest gå ut fra at barnets hjerne ikke utviklet seg slik den skulle i mors liv.

Cerebral parese rammer ett til to av tusen barn i den vestlige verden.

Barn med cerebral parese er plaget av utpreget muskelsvakhet og -stivhet i én side av kroppen (hemiparese), eller i alle fire lemmer (kvadriplegi). Mens noen bare blir stive og klossete, blir andre helt lamme i én side av kroppen. Cerebral parese er forbundet med økt risiko for å utvikle epilepsi. Pga. ubalansen i muskelmassen, får barn med cerebral parese ofte skjeve rygger (scoliose) eller lemmer.

(Kilde: Doktoronline.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.