Gå til sidens hovedinnhold

- Han har kniven på strupen

KrFs redningsmann sliter, og måtte svare på om han vil gå av etter valget.

USIKKER? Ta partitesten her!

Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, måtte svare for både ekteskapslov, verdisyn, Israel-politikk og sin egen lederstil da han ble grillet mandag kveld.

- Løper ikke fra ansvaret
- Jeg arbeider på oppdrag fra partiets landsmøte. Det er et ansvar man må ta, ikke løpe fra, svarte Høybråten på spørsmål om han ville vurdere sin stilling etter valget dersom partiet får nok et dårlig valgresultat.

VALG 09: Sjekk Nettavisen valgweb her

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen fulgte kveldens utspørring for Nettavisen. Han mener Høybråten gjorde en halvgrei opptreden, men:

- Han har åpenbart kniven på strupen. Skal han overleve, må han levere et godt valgresultat. Slik målingene er i dag, ser ikke det målet ut til å kunne oppfylles, sier Marthinsen til Nettavisen.

Har ikke innfridd
Da Dagfinn Høybråten overtok KrF var det fordi Valgerd Svarstad Haugland ble tvunget til å gå av på grunn av at valgresultatene ikke innfridde forventningene. Så langt har ikke Høybråten heller gjort det.

- Jeg tror ikke KrF kan tåle mer enn tre dårlige valg på rappen. Ser KrF 6-tallet på målingene, tror jeg det skal mye til for at Høybråten får beholde jobben, sier Marthinsen.

Han mener Høybråten ble presset i kveldens utspørring, men at KrF-lederen virket forberedt.

- Jeg synes Høybråten presterte ujevnt. Det var ikke dårlig, men det gikk heller ikke spesielt bra, sier Marthinsen.

- Ekteskapsloven klarte han seg ganske bra på, men på de andre verdisakene og utenriks, så slet han tydelig mer, sier Marthinsen.

Marthinsen er statsviter og skriver en del for det høyreorienterte tidsskriftet Minerva. I tillegg leverer han prognoser/analyser til flere A-presseaviser. Han beskriver seg selv som en «frittstående analytiker» og er ikke medlem av noe parti.

Kommentarer til denne saken