Mannen (18) som er siktet for drapet på en 15 år gammel jente i Skaun i Sør-Trøndelag søndag kveld, innrømmer å ha drept henne.

- Han ga en uforbeholden tilståelse til politiet under avhør i natt, sier 18-åringens advokat, Torfinn Svanem, til Nettavisen.

Ut over det vil ikke forsvareren kommentere hva hans klient har sagt i avhøret.

- Han er svært beveget over egen situasjon og over det han har gjort og smerten han har påført de pårørende, sier Svanem.

Forsettlig drap
På en pressekonferanse i Skaun klokken 11 mandag formiddag, sa politiet at mannens forklaring underbygger siktelsen mot han.

Les: - Siktet for forsettlig drap på jente (15)

- Politiet har ennå ikke en sikker identifikasjon på avdøde, men det er grunn til å tro det er en 15 år gammel jente bosatt i Skaun.

Det sa fungerende lensmann i Skaun, Arve Nordtvedt, på en pressekonferanse klokken elleve mandag formiddag.

- 18-åringen er siktet for forsettlig drap, opplyser politiadvokat Helene Harsvik.

Travområdet
Jenta ble funnet ved travbaneområdet i Skaun, og dette skal også være åstedet. Hun ble funnet klokken 23.30 av politiet, tre kvarter etter at 18-åringen hadde blitt stoppet av politiet på Oppdal. Han befant seg da i en bilen og ble pågrepet på stedet.

Bakgrunnen for at mannen ble stanset på Oppdal klokken 22.46, var at politiet hadde fått en bekymringsmelding angående 18-åringen tidligere på kvelden. Det skal ha vært 18-åringen selv som tok kontakt med vedkommende som sendte meldingen.

- Det ligger vel i sakens natur at det er slik, sier Nordtvedt til Nettavisen.

Politiet understreker at etterforskningen er i en tidlig fase, og at politiet av den grunn ikke kan gå i detalj rundt drapet eller drapsvåpen.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som lå bak bekymringsmeldingen. Meldingen skal ha kommet etter det antatte drapstidspunktet. Åstedsundersøkelsene ble avsluttet mandag morgen.

Var savnet
Jenta ble funnet død søndag kveld i Skaun kommune, sør for Trondheim. Hun hadde da vært meldt savnet siden tidligere samme kveld. Politiet ville på pressekonferansen ikke si noe om bekymrings- og savnetmeldingen hadde sammenheng med hverandre.

Politiet bekrefter at det var en relasjon mellom 18-åringen og avdøde, men vil ikke bekrefte at de var kjærester.

- Vi avventer obduksjonen, og ser da på årsaken til drapet, sier Harsvik. Politiet ønsker ikke å kommentere den foreløpige obduksjonsrapporten, med begrunnelse av at det fremdeles gjenstår flere vitneavhør.

18-åringen er tidligere ustraffet. Fungerenede lensmann, Nordtvedt, bekrefter overfor Nettavisen at den siktede mannen for tiden avtjener førstegangstjeneste i Forsvaret.

Samlet elevene
Rektor ved Skaun ungdomsskole i Sør-Trøndelag orientert de 250 elevene ved skolen om hendelsen mandag morgen, og det vil bli flere sammenkomster utover dagen, der elever og ansatte får tilbud om krisehjelp.

Den drepte jenta gikk i tiende klasse ved skolen.

Les: Jente drept - bygda i sorg

Ordføreren fikk beskjed om drapet klokken 02.30 natt til mandag.

- Det er jo en hendelse som er dypt tragisk, og vi har kalt sammen et kriseteam for å gi den hjelpen som man kan gi i en sånn situasjon, sier ordfører Jon P. Husby i Skaun kommune til Nettavisen.

- Det er en veldig vanskelig situasjon for familie og venner, og vi prøver som sagt å gi den hjelpen vi kan, sier Husby.

Skaun kommune har om lag 6400 innbyggere.