Han har tjent 98 milliarder på 91 dager

Foto: Robert Gakbraith / REUTERS / NTB scanpix

Facebook skyter til himmels - og det gjør underverker for 27-åringens lommebok.

25.09.13 10:10

Da Facebook gikk på børs i mai i fjor, var det alt annet enn en rolig prosess. I forkant av prosessen foregikk det en massiv prosess med å presse opp prisen på aksjen som det ble stilt store spørsmål rundt.

Ingen visste egentlig hva slags potensial Facebook hadde over tid, og spesielt en utrolig rask overgang til mobil bruk bekymret analytikerne. Facebook slet rett og slett med å tjene penger på brukere som surfet på mobilen.

Facebook-aksjen ble til slutt lansert på børs til 38 dollar, og etter en urolig første dag med problemer med selve Nasdaq-børsen, stupte deretter prisen. For ett år siden var aksjen nede i 17 dollar, og det manglet ikke på anklager om at det var tilbakeholdt informasjon om selskapet under prosessen med å komme på børs.

Skyter til himmels

Men siden har Facebook-aksjen gjennomgått en utrolig snuoperasjon, og 25. juli i år hoppet aksjen opp fra 26 til 34 dollar på én dag etter at selskapet la fram kvartalsrapporten for andre kvartal som viste at selskapet knuste forventningene på både topp- og bunnlinen. 2. august var aksjen for første gang siden lanseringsdagen igjen over 38 dollar per aksje.

Foto: (Yahoo)

Og siden har det bare gått én vei for Facebook-aksjen, som tirsdag var faretruende nære å bryte 50 dollargrensen, med en topp på 49,66 dollar per aksje, men som til slutt endte på 48,45 dollar.

Det betyr at aksjen har steget vanvittige 83 prosent på 63 dager - og en ren dobling på 91 dager.

En av hovedårsakene er ifølge Marketwatch at Citigroup har lagt inn kjøpsanbefaling på aksjen, etter at deres analytikere mener at Facebooks kraftige resultatøkning er en varig trend.

Eventyrlig avkastning

Med en aksjepris på 48,45 dollar per stykk, verdsettes selskapet til 118 milliarder dollar - noe som gjør at 27 år gamle Mark Zuckerberg har en papirformue på over 33 milliarder dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.