Gå til sidens hovedinnhold

- Han lurte på om noen hadde slått noe i pannen hennes

- Jeg tenkte bare teoretisk, svarte den tiltalte om hvorfor han fortalte detaljer om drapet som svært få visste om.

HTML EMBED

Siste: Aktoratet spiller av videoopptak fra avhør 2. november 2012 når den tiltalte ble konfrontert med at det var funnet blod etter Sigrid i campingvogna.

Konfrontert med blodfunn etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i og utenfor campingvogna, spurte den tiltalte politiet om Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet pakket inn i dyner og dynket i vaskemiddel.

- Det var tanker som slo meg, sa tiltalte.

På dette tidspunktet hadde verken han eller offentligheten fått opplyst at den 16 år gamle jenta ble funnet pakket inn i en dyne og dynket med salmiakk på Kolbotn.

Han lurte også på om noen hadde slått noe i pannen hennes.

- Som sagt så tenkte jeg bare teoretisk, sa mannen i Oslo tingrett tirsdag. Når det gjelder slaget mot pannen har ikke politiet kunnet konstatere hvordan Sigrid ble drept.

Mannen sa til politiet da, og gjentok dette i Oslo tingrett tirsdag, at man må ha fingeravtrykk og ikke blod for å kunne konstatere om en person har vært i campingvogna eller ikke.

- Ville ikke pakket inn i en haug med bevis
38-åringen ble konfrontert med en rekke gjenstander som 16-åringen var pakket inn i da hun ble funnet på Kolbotn. Både laken, teltduk og en lommelykt var gjenstander som den tiltalte kjente igjen som ting som kunne ha vært hans.

- Nå har vi vært gjennom mange av disse bildene. Du knytter deg til teltet og lakenet. Du skiller mellom dynetrekk og laken, og du knytter deg til lommelykta. Hvordan kan det ha seg at alle disse tingene er Sigrid Giskegjerde Schjetne pakket inn i og lommelykten er funnet innerst i en lomme?

- Det finner jeg ganske merkelig. Jeg ville ikke ha pakket inn en haug med bevis. Det håper jeg folk forstår, svarte 38-åringen.

Aktor Prebe spurte deretter om det ikke var slik at 38-åringen hadde pakket inn Sigrid og kjørt henne til Kolbotn med Passaten der han hadde dumpet henne. Det avviste han.

Vasket ned og rev ut
Tirsdag formiddag ble den 38 år gamle tiltalte konfrontert med blodsporene etter Sigrid-funnet i campingvogna. Etter 25. august hadde han begynt å vaske ned campingvogna for, ifølge seg selv, å skjule spor. Ikke bare brukte 38-åringen klorin og salmiakk i campingvogna. I tillegg rev han ut hele senga og deler av veggen, byttet laken, sengetøy, puter, og tok ned gardinene.

- Jeg forutser problematikker, forklarte mannen i retten uten å kunne forklare helt hvorfor han valgte å gå så drastisk til verks. Han fortalte imidlertid at grunnen til at han vasket så grundig, var at han ville gjøre campingvogna mer hyggelig.

- Jeg bestemte meg for å bygge om hele senga, forklarte mannen i retten.

- Hvorfor bestemmer du deg for å bygge om hele sengen, spurte statsadvokat Nina Margoth Prebe i Oslo tingrett.

- Jeg fikset ting helt tilfeldig over tid, sa han.

Blod
- Når du fikk opplyst at Sigrids blod ble funnet i campingvogna. Gjør du deg noen tanker om hvordan det har kommet dit?

-Ja, jeg gjør meg mange tanker om det. Jeg ble skremt og ble veldig innelukket på grunn av det presset som har vært. Jeg greide ikke å si noe. Hodet mitt krasjet sammen der og da, og jeg fikk ikke ut noe som helst.

I tillegg til blod inne i campingvogna ble det funnet blod på en reklameavis i en søppelpose på utsiden av campingvogna. Politiet tror også at lakenet som tidligere var i campingvogna, var det samme som ble funnet rundt hodet til Sigrid da hun ble funnet.

Forsøkte å ta livet sitt
I Oslo tingrett forteller den tiltalte 38-åringen hva han gjorde i perioden fra Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant 5. august 2013 til han ble pågrepet en måned senere. Mannen avviser at han har noe med bortføringen og drapet på den 16 år gamle jenta.

Tidligere tirsdag fortalte mannen at han forsøkte å ta sitt eget liv 25. august 2012.

Les: Forsøkte å ta sitt eget liv

- Det er litt tungt å snakke om akkurat nå. Jeg var i ferd med å gi opp alt sammen. Det var ikke et helhjertet forsøk. Jeg tok tauet rundt halsen og lente vekta mi på det, fortalte mannen. Han nektet for at han var deprimert på grunn av Sigrid-saken.

- Fikk en annen følelse for campingvogna
Har du noen gang bestemt deg for å fikse campingvogna tidligere?

- Da den sto på Bryn så støvsugde jeg en gang, svarte mannen.

Mannen forklarte at han begynte å vaske campingvogna etter at en venninne hadde vært på besøk i juli.

- Etter at NN var på besøk så fikk jeg en annen følelse for campingvogna. Jeg gjorde det i tilfelle jeg skulle ha besøk senere.

- Og det hadde ingenting med Sigrids forsvinning å gjøre? spurte aktor Prebe.

- Nei, svarte tiltalte.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken