RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han overlevde leopardangrepet

Foto: Manas Paran (Ap)
Sist oppdatert:
- Barna mine var inne i huset da leoparden kom, forklarer Pintu Dey fra sykesenga.

En av personene som ble angrepet døde, mens to andre ble alvorlig skadet etter at en leopard dukket opp i et boligområde i byen Guwahati i provinsen Manas nordøst i India lørdag.

Gikk løs i byen
I flere timer gikk leoparden løs i byen før et team på ti personer fra delstatens viltforvaltning klarte å skyte den med bedøvelsespiler og fange den. Mandag ble den satt fri i et tigerreservat.

En av dem som ble angrepet var Pintu Dey, en tobarnsfar som opplevde å få villdyret utenfor leiligheten sin. Dey ble alvorlig skadet, men overlevde og forteller fra sykesenga om dramaet.

Bildene av ham der han blir skalpert av den fullvoksne leoparden har gått verden rundt.

Ble skalpert
- De to barna mine var inne i huset, og jeg gikk inn for å redde dem, forteller han til nyhetsbyrået AFP. Men der inne så han to politimenn som ville skyte leoparden, og ifølge Dey selv ba han dem la være. Han sto mellom politimennene og leoparden da dyret angrep ham.

I tillegg til å få deler av hodebunnen sneiet av, pådro Dey seg et brudd i hånden og en rekke kutt etter bitt i hånden og bena. Han mistet mye blod.

Mistenkelig dødsfall
En tidligere journalist og advokat, Deva Kumar Das, døde av skadene søndag, ifølge AFP. Men ifølge The Times of India etterforsker politiet dette som et mistenkelig dødsfall. Das' familie sier han ikke døde av skadene etter leopardangrepet. Også legene som behandlet ham sier skadene ikke var livstruende. Das ble funnet død i sengen sin søndag morgen. Ifølge legene fikk han behandling for mindre skader i hodet og ansiktet etter angrepet.

En økende konflikt
Tusenvis av mennesker angripes av ville dyr i India hvert år. Tigre, leoparder, elefanter og slanger regnes som de mest farlige. Naturvernere peker på at dyrenes naturlige leveområder reduseres i takt med avskoging og utbygging og at dette fører til flere konflikter mellom dyr og mennnesker.

Guwahati har rundt en million innbyggere og er en by som har flere skogreservater og viltområder i nærheten. Eksperter sier at leoparder - i motsetning til tigre - ikke er så sky og om nødvendig vil søke seg til bebodde områder for å lete etter mat.

Se nyhetsinnslag om leopardjakten i Guwahati fra TV 9.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere