Gå til sidens hovedinnhold

- Han prøver å koble meg til terroristen Breivik

Frps ordførerkandidat i Vardø, Lasse Haughom, reagerer på at ordfører Rolf Einar Mortensen (Ap) omtaler ham som frimurer i et debattinnlegg i Finnmarken.

Lørdag skrev Vardø-ordfører Rolf Einar Mortensen at Frps ordførerkandidat Lasse Haughom valgte å delta på et møte i frimurerlosjen i Vadsø fremfor ordførerduellen i Vardø. Haughom reagerer på debattinnlegget i Finnmarken.

- Jeg har aldri vært frimurer, jeg er med i Odd Fellow Ordenen som driver veldedig arbeid og blant annet har finansiert to redningsskøyter, sier Lasse Haughom til Finnmarken.

Rolf Einar Mortensen beklager at han omtalte Haughom som frimurer.

- Jeg trodde det var frimurerlosjen han var med i, men det viser seg at det var Odd Fellow. Jeg beklager feilen, og har skværet opp med Haughom, sier ordføreren.

Kobling til 22. juli

Haughom mener imidlertid Mortensen bevisst omtalte ham som frimurer for å trekke koblinger til 22. juli.

- Det skinner gjennom at han prøver å koble meg til terroristen Breivik som var frimurer og medlem av Frp, og det synes jeg er ille. Jeg tar sterkt avstand fra terroristen og hans handlinger, sier Haughom.

Rolf Einar Mortensen mener Haughom drar det altfor langt når han snakker om kobling til 22. juli.

- Jeg vil ha meg frabedt at mitt innlegg blir koblet mot 22. juli, det er for alvorlig og var aldri i mine tanker da jeg skrev innlegget. Hovedpoenget mitt er at Haughom unnlot å møte til ordførerduell for å gå i et losjemøte, sier Mortensen.

Feil prioritering

Han mener Haughom som ordførerkandidat bør prioritere å delta på valgkamparrangement.

- Under ordførerduellen satt 60 mennesker og ventet på Frps ordførerkandidat som ikke kom. Det mener jeg er respektløst overfor velgerne. Frp har en del velgere i Vardø, og burde i det minste ha sendt en av sine andre kandidater når ikke Haughom kunne møte, mener Mortensen.

Haughom forklarer at møtet i Odd Fellow hadde vært planlagt i lang tid før ordførerduellen, og ikke kunne utsettes.

- Folk fra hele Finnmark skulle delta på møtet, og jeg kunne ikke bare trekke meg. Det har dessuten vært et bevisst valg fra min side å være tilbakeholden i valgkampen i år, jeg hadde egentlig ikke lyst til å drive valgkamp i det hele tatt, sier Haughom.

Skulle være greie

Han mener Arbeiderpartiet og noen andre partier ved å bruke personkarakteristikker og henge ut politikere i debatter har brutt løftet partiene ga hverandre før valgkampen.

- Vi skulle være rimelige og greie mot hverandre i valgkampen, det mener jeg flere av partiene har brutt. Selv har jeg ikke kommet med en eneste personkarakteristikk i valgkampen, sier Haughom.

Mortensen mener Haughom som ordførerkandidat må tale kritikk når han ikke deltar i valgkampen.

Les flere nyheter fra Finnmarken her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her