Han redder Charlton igjen

Charlton-manager Alan Curbishley

Charlton-manager Alan Curbishley Foto: Foto: Charltons hjemmesider

Charlton kan egentlig oppsummeres med ett navn: Alan Curbishley. Han kommer til å redde lagets plass i Premier League igjen.

14.08.03 09:33

Det er bare å innrømme det. Charlton er et lag du undervurderer hvert eneste år. Hvert eneste år venter du dem under eller i beste fall like ved nedrykksstreken.

Du kommer til å ta feil igjen. Vi tror på 15. plass.

Har full kontroll

Faktum er nemlig at Charlton ikke har vært i nærheten av å rykke ned siden de rykket opp for drøyt tre år siden. Etterpå har det blitt 9. plass, 14. plass og i fjor – 12. plass. Det blir heller ikke nedrykksstrid i år. Manager Alan Curbishley vet nemlig nøyaktig hva han skal gjøre, og hvordan han skal gjøre det for å lykkes med laget fra London øst.

En solid forsterkning

Det er aldri de store sprellene på overgangsmarkedet for Charlton. Ei heller i år. Men en solid forsterkning er i alle fall på plass: Matt Holland.

Den irske landslagsspilleren er en nøkkelspiller på det irske landslaget, og kom fra Ipswich for vekslepenger – ti millioner kroner. Han kan bli et av årets kjøp i Premier League.

Ellers er stammen i Charlton-laget den samme. Richard Rufus er viktig i midtforsvaret, Scott Parker og Claus Jensen styrer midtbanen (nå sammen med Holland), mens Jason Euell, Jonathan Johansson og Shaun Bartlett fortsatt skal score målene.

Var nær UEFA-cupplass

For mange virker kanskje ikke dette så veldig godt, men under Alan Curbishleys ledelse holder det mer enn nok. Selv i fjor, da laget så fortapt ut etter en håpløs innledning, kom de tilbake. Til slutt kjempet det som så ut som et nedrykkslag i november, for UEFA-cupplass i februar. Bare en elendig sesongavslutning, fire poeng på de siste ti kampene, stoppet Charlton fra en plass i UEFA-cupen.

Med Alan Curbishley ved roret er TV 2 Nettavisen overbevist om at Charlton berger plassen også i år. Det defensive avgjør nøyaktig hvor høyt det ender, men en plass litt under midten virker det mest sannsynlige.

Det eneste som kan ødelegge er hvis Curbishley blir snappet opp av en større klubb i løpet av sesongen. Men tilbudene har vært der, og Curbishley har blitt. Han blir nok også ut hele kommende sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.