*Nettavisen* Nyheter.

Han reparerte de siktedes bil

Politiet holdt pressekonferanse kl 12.00 på politihuset i Stavanger, i forbindelse med pågripelsen av to personer som er mistenkt for å ha kjørt på og drept 12 år gamle Olav Hovda, fredag 4. januar i år. Hovda døde dagen etterpå av skadene han pådro seg i ulykken, der han ble påkjørt bakfra under en tur på rulleski sammen med sin far. Det kom frem av de mistenkte hadde levert en skadet bil hos KS Bilservice i Sandnes til reparasjon. På bildet: Eier av KS Bilservice, Foto: Skibstad (NTB scanpix)

- Jeg får helt vondt av å tenke på at jeg jobbet med å fikse en bil som har vært involvert i en ung gutts død, sier verkstedeier Kjell Sund.

09.01.13 17:29

– Jeg er glad for jeg har bidratt til å oppklare deler av denne tragiske gåten, men jeg får helt vondt av å tenke på at jeg jobbet med å fikse en bil som har vært involvert i en ung gutts død, sier verkstedeier Kjell Sund.

Samme kveld som Olav Hovda (12) ble påkjørt, ringte en kvinne til Kjell Sund i KS Bilservice i Sandnes og spurte om han kunne fikse frontruta på bilen hennes. Politiet er overbevist om at gutten fra Klepp ble påkjørt av denne bilen sist fredag.

Verkstedeier Sund reagerte på at kvinnen så sliten ut da hun kom til ham med sin Ford Focus stasjonsvogn klokken 13 lørdag.

Nekter
Kvinnen og hennes ektemann, som begge er i 40-årene, er siktet for bildrap. Paret nekter for at de kjørte på Olav Hovda da 12-åringen gikk på rulleski fredag kveld.

Politiet har tatt beslag i en grønn Ford Focus stasjonsvogn 2000-modell som ble funnet på KS Bilservice der Sund hadde rettet opp karosseriskader, skiftet frontruta og lakkerte panseret på bilen.

- Tekniske spor knytter bilen til ulykkesstedet. Vi er helt sikre på at vi har rett bil, og den tilhører en av de siktede. Vi er ikke sikre på om en eller begge var til stede da påkjørselen fant sted. Vi kan heller ikke være helt sikre på at det var en av dem som førte bilen, for vi kan ikke utelukke at andre kan ha ført den, sier politiavokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen til NTB.

HTML EMBED

Bilen ble funnet ved dette bilverkstedet i Sandnes. Bildet er interkativt (Google Streetview)

- Falt meg ikke inn
Sund forteller at han ikke tenkte på dødsulykken da han mottok bilen.

- Jeg hadde fått med meg at det hadde vært en ulykke på Klepp kvelden før, og at politiet etterlyste en bil som hadde stukket av etter å ha kjørt ned en tolvåring. Men det falt meg ikke inn at det kunne være bilen jeg fikk inn, siden de etterlyste en rød bil, sier Verkstedeier Kjell Sund til NTB.

Verken den siktede mannen eller kvinnen har erkjent at det var de som førte bilen som kjørte på 12-åringen.

Mye arbeid gjenstår
- Mye arbeid gjenstår. Vi må ha mer informasjon om hvordan ulykken skjedde, sa lensmann Hans Kyllingstad på pressekonferansen.

Anne Kroken er forsvarer for den siktede mannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skibstad, Kent

- Han har det vanskelig nå, men han er innstilt på å komme seg gjennom dette. Det er en kjempealvorlig sak og en fryktelig alvorlig siktelse. Han har det deretter, sier Kroken til NTB. Hun ønsker ikke å gå i detalj om siktelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.