34-åringen ringte selv familien på Romerike etter at han ble kidnappet søndag morgen.

- Han fortalte hva som hadde skjedd. Han ba oss om å ikke bekymre oss og at han hadde det bra. Vi har inntrykk av at han blir tatt godt vare på, selv om han er i en spesiell situasjon, sier 34-åringens far til Romerikes Blad.

FN-medarbeideren er kidnappet av den lokale stammen Hariq Akdam. De er ifølge lokale medier ute etter å få satt fri noen av sine egne i bytte med nordmannen.

Saken skal være oppe på høyeste hold hos FN i New York og UD ønsker ikke å si annet enn at de bekrefter situasjonen.

Familien fattet

Romerikes Blad snakket med familien til den bortførte 34-åringen søndag kveld.

- Han virket ikke bekymret da vi pratet med ham. Og jeg kjenner ham godt nok til å høre på ham om han er bekymret eller ikke. Etter samtalen har vi egentlig roet oss litt ned og venter vel egentlig bare på en avklaring, sier faren videre.

Den kidnappede 34-åringen jobber for FNs utviklingsprogram og Romerikes Blad har omtalt mannens engasjement i Jemen flere ganger.

- Jeg er teamleder for en gruppe som jobber med demokratisering, blant annet for menneskerettigheter, valg og valgreform, antikorrupsjon og likestilling, utfordrende temaer i et land som nå antakeligvis vil gjennomgå store endringer, uttalte 34-åringen til RB tidligere i år.

Faren beundrer sønnens engasjement og arbeid.

- Han elsker jobben sin. Han legger sjelen si i å jobbe med demokratisering og menneskerettigheter. Han var i Jemen nå for å bistå i forbindelse med det nye valget, forteller han.

I forhandlinger

Kommunikasjonssjef i FNs utviklingsprogram (UNDP), Trygve Ølfarnes forteller at de jobber med alle relevante institusjoner og kanaler for å løse situasjonen.

- Vi har også fått forsikringer om at stammen tar godt vare på ham, sier han. En lokal og erfaren forhandler, sheik Awad Alwazir har opprettet kontakt med kidnapperne.

Ifølge Marcus Rolandsen i Martine-stiftelsen skal tallet på fanger søndag kveld ha vært tre personer. Likevel er Rolandsen positiv med tanke på en løsning:

- Erfaringsmessig så er det helt tilfeldig at det er den aktuelle mannen som er bortført. Dette er mer å regne som vanlig forhandlingsmetode mellom stammene i landet. Jeg har god tro på at dette vil løse seg i løpet av relativt kort tid, sier han.

Stiftelsen jobber for rettferdighet for askerjenta Martine Vik Magussen som ble drept i i London. Siktede Farouk Abdhulak rømte til Jemen, som har nektet å utlevere ham. I den forbindelse har stiftelsen personer som jobber for dem i Jemen.

Ikke uvanlig

Ifølge avisa Yemen Post ble nordmannen bortført fra hovedgata i Jemens hovedstad. Kidnapperne hører til stammen Hariq Akdam og hendelsen skjedde i al-Mosbahi-rundkjøringen nær presidentpalasset, opplyser lokale kilder til avisa. Videre skal 34-åringen ha blitt brakt til den østlige provinsen Marib.

Stammer i Jemen har en rekke ganger tidligere kidnappet utlendinger for å presse myndigheter til å gå med på deres krav.

Over 200 utlendinger er blitt bortført de siste 15 årene, og flesteparten av dem er senere blitt frigitt.

For to måneder siden ble en fransk hjelpearbeider og hennes jemenittiske sjåfør og oversetter sluppet fri. De ble bortført sør i landet 22. november. Og 14. november ble tre andre franske gisler satt fri etter fem måneders fangenskap.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.