RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han skal lage verdens beste drink

Foto: Roy Storvik (Rogalands Avis)
Norges beste bartrender klar for VM i Beijing.

I vinter vant Jo Broch fra Stavanger norgesmesterskapet i bartending. I dag er han i Kina og forbereder seg til verdensmesterskapet som begynner allerede i morgen, skriver Rogalands Avis.

– Det er utrolig spennende! Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Broch til RA.

Det til tross for at han ikke har hatt en optimal oppladning.

Broch ble nemlig trukket ut til å bruke et kinesisk druebrennevin når han deltar med sin egenkomponerte drink i After Dinner-kategorien.

– Det var veldig vanskelig å få tak i en, eneste flaske. Jeg har vært sparsommelig med den ene jeg omsider fikk importert, sier bartenderen, som stort sett har trent med å bruke vann istedenfor brennevinet som minner om vodka.

Drinken hans har fått navnet «Northern light», og i tillegg til det kinesiske druebrennevinet, inneholder den kakaolikør, karamell, vanilje, fløte og revet sjokolade. Glasset pyntes deretter med en rose skåret ut av appelsinskall.

Fornøyd med finaleplass
– Jeg har laget en veldig god og søt dessertdrink. Den skal nytes etter en god middag, uten tilbehør, sier Broch.

Han skal i ilden allerede på søndag, og klarer han å sjarmere dommerpanelets smaksløker under kvalifiseringen, er han et skritt nærmere den gjeve VM-tittelen.

– Jeg blir utrolig fornøyd hvis jeg kommer til finalerunden. Målet mitt var i grunnen å bli blant de tolv beste i norgesmesterskapet, så jeg er allerede veldig glad for å ha kommet til VM i Kina, sier Stavanger-mannen.

Dessertdrøm
Kommer han til finalen, er han likevel sikker på at han vil ha en reell sjanse til å bli verdensmester.

– I hovedfinalen konkurrer alle kategoriene mot hverandre, og dessertdrinker er ofte mer populære hos dommeren enn det long drink, fancy cocktail og pre-dinner er. Dessuten er «Northern light» veldig god, sier Broch og ler.

Les flere saker saker i Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere