*Nettavisen* Nyheter.

Han skal lage verdens beste drink

Foto: Roy Storvik (Rogalands Avis)

Norges beste bartrender klar for VM i Beijing.

I vinter vant Jo Broch fra Stavanger norgesmesterskapet i bartending. I dag er han i Kina og forbereder seg til verdensmesterskapet som begynner allerede i morgen, skriver Rogalands Avis.

– Det er utrolig spennende! Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Broch til RA.

Det til tross for at han ikke har hatt en optimal oppladning.

Broch ble nemlig trukket ut til å bruke et kinesisk druebrennevin når han deltar med sin egenkomponerte drink i After Dinner-kategorien.

– Det var veldig vanskelig å få tak i en, eneste flaske. Jeg har vært sparsommelig med den ene jeg omsider fikk importert, sier bartenderen, som stort sett har trent med å bruke vann istedenfor brennevinet som minner om vodka.

Drinken hans har fått navnet «Northern light», og i tillegg til det kinesiske druebrennevinet, inneholder den kakaolikør, karamell, vanilje, fløte og revet sjokolade. Glasset pyntes deretter med en rose skåret ut av appelsinskall.

Fornøyd med finaleplass
– Jeg har laget en veldig god og søt dessertdrink. Den skal nytes etter en god middag, uten tilbehør, sier Broch.

Han skal i ilden allerede på søndag, og klarer han å sjarmere dommerpanelets smaksløker under kvalifiseringen, er han et skritt nærmere den gjeve VM-tittelen.

– Jeg blir utrolig fornøyd hvis jeg kommer til finalerunden. Målet mitt var i grunnen å bli blant de tolv beste i norgesmesterskapet, så jeg er allerede veldig glad for å ha kommet til VM i Kina, sier Stavanger-mannen.

Dessertdrøm
Kommer han til finalen, er han likevel sikker på at han vil ha en reell sjanse til å bli verdensmester.

– I hovedfinalen konkurrer alle kategoriene mot hverandre, og dessertdrinker er ofte mer populære hos dommeren enn det long drink, fancy cocktail og pre-dinner er. Dessuten er «Northern light» veldig god, sier Broch og ler.

Les flere saker saker i Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.