Dersom det blir regjeringsskifte etter høstens stortingsvalg, er de borgerlige partiene enige om at det ikke tar mange månedene før transportplanen som legges fram neste uke, blir skrotet.

Nasjonal transportplan (NTP) legges fram 12. april og blir deretter gjennomgått i Stortinget før den blir klar i juni.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har lovet en ambisiøs transportplan, men opposisjonen rister på hodet over regjeringens timing.

- Jeg synes det er helt feil å legge fram NTP i april, når det er i underkant av et halvt år igjen til valget. Det vil skje to regjeringsrulleringer før denne transportplanen er ferdig, den brukes dermed som valgspill og er veldig lite forpliktende for regjeringen, sier Frps transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud til Nationen.

Han sier det regjeringen lover i transportplanen ikke vil ha betydning dersom det blir regjeringsskifte.

- Blir det borgerlig regjering vil ikke planen vare i ti år, da vil den vare i seks måneder, maks. Alle de tre partiene på borgerlig side som sitter i transportkomiteen har sine forslag til NTP, og det regner jeg med at Venstre også har. Det er ikke tvil om at det vil bli en stor revidering med mye endringer og mer penger til samferdsel om vi vinner, sier han. (©NTB)