Han snakker med de døde

Foto: (FEM)

- Vi fikk sjokk begge to, forteller et søskenpar som mistet både stefar og mor til Side2.

30.09.10 21:29

(SIDE2): Torsdag kveld er det premiere på «Den andre siden med Colin Fry» på kanalen FEM. Colin Fry (47) begynte å utvikle sine synske evner da han var 15 år. Per i dag har jobbet som profesjonelt medium, synsk og healer i over 14 år. Han har reist landet rundt med turneen «Free Spirit Tour», og møtt hundrevis av nordmenn som ønsker å kontakt med avdøde personer.

Se video nederst i saken!

Dramatisk
Søstrene Therese O. Johannessen (33) og Norunn Kristin Jørstad (24) opplevde en dramatisk vending i livet da stefaren deres døde brått i en bilulykke i 2003. To år senere tok moren deres selvmord, og tilværelsen ble snudd på hodet.

- Vi satt igjen med mange spørsmål begge to. Det er vel naturlig i en slik situasjon, forteller Norunn til Side2. Tanten til jentene, morens søster, fikk billetter til Frys program og tenkte at kanskje Norunn og Therese ville være med.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg var veldig skeptisk. Hva skal man tro på? Kan man tro på det? Men vi bestemte oss for å bli med etter at vi hadde sett Frys show på nettet og funnet ut litt om bakgrunnen hans, forteller Norunn.

Det sjokkerte begge jentene at Colin Fry visste ting om deres familie som han umulig kunne ha visst på forhånd. Fry vil ha et helt anonymt publikum, så han vet ingenting om deres situasjon på forhånd.

- Jeg tenkte vel at slike ting er fikset på forhånd, og at de vet alt mulig rundt situasjonen. Men han visste ingenting, ikke hvem vi var eller at vi også hadde mistet stefaren vår. Da han takket oss for diktet vi hadde lest i den borgelige begravelsen vi holdt for henne, forsto vi at hun var med oss fremdeles, sier Norunn.

Therese fikk en fysisk reaksjon i salen - hjertet begynte å banke og pulsen økte betraktelig rett før Fry henvendte seg til dem. Han sa at moren ikke hadde følt hun hadde noe valg, men at hun har det bra. Stefaren var sammen med henne nå.

- Plutselig forsto jeg at han hadde kontakt med oss. Jeg kunne føle det. Han snakket med tre andre før oss, men plutselig fikk jeg hjertebank og skjønte at han kom til å snakke med oss. Jeg ble helt satt ut, sier Therese.

Ble kontaktet tidligere
Da Fry snakket om en hendelse på badet hos Norunn, fikk hun sjokk.

- Cirka et år etter at stefaren vår døde, oppdaget jeg et forsøk på et hjerte som var tegnet inn i dampen på baderomsspeilet mitt. Jeg tenkte ikke så mye på det da, men synes det var litt rart siden jeg bor alene. Jeg har aldri snakket om det til noen, og da stefaren min spurte via Colin om jeg hadde forstått at det var et tegn på at han forsatt var med meg. Ja, det var et sjokk da han sa det. Men jeg ble veldig glad, sier Norunn.

Begge jentene har forstålese for at det er svært varierte meninger om temaet å kunne snakke med de døde. Da prinsesse Märtha Louise (39) tidligere i høst uttalte at hun innehar den evnen, ble det for alvor satt på dagsorden og debatten raste mildt sagt heftig.

- Vi vet at det er stor skepsis rundt dette. Vi hadde også blandede følelser til det, men nå føler jeg vi har fått en ro og et håndfast bevis på at mamma har det bra. Den følelsen av ro vi har nå, er veldig god, sier Norunn.

Therese prøver å leve etter rådet stefaren ga henne via Fry - å leve videre og ikke tenke på alle andre, men ta vare på seg selv.

- Jeg prøver virkelig på det, men det er ikke alltid like lett. Men livet har gått videre, og jeg synes det er fint at de fortsatt er med oss på et vis, sier hun.

HTML EMBED

Fenomener som satsning
- «Den andre siden med Colin Fry» er en av flere av FEMs programsatsinger i den alternative og sprituelle sjangeren som vi sender under paraplyen «FEM Fenomener» på torsdagskveldene, forteller informasjonsansvarlig i FEM, Vivi R. Trøsvik, til Side2.

Intensjonen fra TV-kanalens side med programmene er å være en døråpner til et fenomenet.

- VI vil gi folk anledning til å undres og kanskje la seg overraske over alt som finnes mellom himmel og jord. Colin mener for eksempel at ønsket om å vite mer om livet etter døden, er universelt. Men vi lar seerne våre dømme selv, sier hun.

- FEM har siden oppstart sendt flere av Colin Frys fascinerende TV-serier, blant annet «Den sjette sans» («Sixth Sense») og «Klarsynte etterforskere» («Psychic Private Eyes»), hvilke har bidratt til at det britiske mediet og TV-fenomenet er blitt godt kjent også her til lands. Colin har også gjestet oss i talkshowet «Den andre siden», og kontakten ble etablert. Da vi fikk den enestående anledningen til å samarbeide med Colin og hans management i sommer, benyttet vi naturligvis anledningen. Resultatet er åtte spesialer vi kaller «Den andre siden med Colin Fry», der han for første gang formidler budskap til et norsk TV-publikum, sier Trøsvik.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

«Den andre siden med Colin Fry» vises på FEM torsdager klokken 22.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.