Han spiller i 30 band

Foto: Helen Hillevi Ruud (Avisa Nordland)

Er Aleksander (25) Norges travleste trommis?

09.12.12 12:25

Bodø-musiker Aleksander Kostopoulos (25) har bokstavelig talt slått seg fram som frilanser i Oslo.

Les saken i Avisa Nordland

– Det første året var det hardt å være trommeslager-frilanser i Oslo, men nå det siste halvåret har det løsnet virkelig. Nå har jeg så mye å gjøre at jeg av og til må ta meg sammen for å slappe av og roe ned litt, sier Aleksander Kostopoulos.

Nå har han kontakt med og spiller tidvis med et sted mellom 20 og 30 band, og spillejobbene varierer veldig, fra måned til måned.

Egen stil

– Jeg har stadig nye utfordringer som musiker, og det er jeg selvfølgelig glad for. Men jeg er hele tida veldig opptatt av at jeg vil spille i min egen stil. Jeg vil være med og sette preg på den musikken jeg er med på å presentere, enten det er på en klubb-jobb, på en stor scene eller som medvirkende på en plateinnspilling, sier Aleksander.

Noen av bandene han spiller med har han selvfølgelig mer med å gjøre enn andre.

Adjágas

Hovedprosjektet til Aleksander Kostopoulos er den samiske gruppa Adjágas.

Han er fast med i bandet til joikerne Lawra Somby og Sara Marielle Gaup.

– Utad er Adjágas inne i en litt stille periode nå, for det er plate på gang, som skal komme ut neste år, forteller Aleksander.

Et annet prosjekt som han er litt ekstra opptatt av for tida er et samspill med Jan Gunnar Hoff og Roger Ludvigsen, pluss to russiske musikere.

Dette er et prosjekt som ble til under Smeltedigelen-festivalen i Mo i Rana tidligere i år, og her forberedes det turné, også til Russland.

Dessuten er han for tida vikar i bandet til Petter Karlsen, sangeren fra Alta.

Foto: Helen Hillevi Ruud (Avisa Nordland)

Hjem til jul

Aleksander nevner oppdrag med artister og for arrangementer på nasjonalt nivå i fleng, og denne starter han på juleturné med Jardar Johansen. Den starter i Sulitjelma og beveger seg nordover med avslutning i Nordreisa i Nord-Troms like før jul.

– Jeg rekker akkurat hjem til jul, sier han. Det er omtrent halvannet år siden Aleksander flyttet til Oslo. Det store raset av spillejobber har kommet siden i sommer.

– Nå slipper jeg å være bekymret for husleia, sier Aleksander.

Les flere saker i an.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.