RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat/Nordlys.no)

«Han tar tak i puppene mine som en keeper tar imot ballen, hardt, kjapt og med stor iver!»

Hege (37) valgte å være brutalt ærlig på facebook da hun fikk brystkreft.

Hege K. Næsvold Pedersen skjønte at noe var galt da hun skulle kjøpe ny bh. Det ene brystet hadde vokst to størrelser og fikk ikke plass i bh-størrelsen hun alltid har brukt, skriver Nordlys.

Ventet med lege
- Jeg ble ikke overrasket da jeg sto inne på prøverommet. For et års tid tilbake oppdaget jeg at den ene brystvorten hadde trukket seg inn i det ene brystet. Det ble aldri til at jeg kontaktet lege i en stresset hverdag. Nå skjønte jeg plutselig alvoret.

Etter at hun var ferdig på undertøysbutikken tok hun kontakt med lege.

Deretter gikk det veldig fort. Fastlegen sendte henne til mammografiundersøkelse. Her ble det konstatert brystkreft.

Deretter ble hun operert.

Kulen fjernet
- Jeg har gjennomført en brystbevarende operasjon. Det vil si at legene ikke har fjernet hele brystet, men bare tatt vekk kreftkulen og vev rundt.

- Jeg hadde mye å gå på, så operasjonen var ingen krise for meg, forteller Næsvold Pedersen og ler.

- Riktignok har jeg arr som aldri vil forsvinne, men det er bare en liten del av livet. Det viktigste er å bli frist.

Prognosene er gode.

- Jeg er ung og sterk og tåler cellekuren godt og er innom jobben hver dag. Jeg er optimist.

Angret seg
- Hvorfor valgte du å fortelle om dette på facebook?

- For noen år siden opplevde en venninne av meg å miste sin far. Like etterpå så jeg henne i byen, men valgte å ikke ta kontakt. Det angret jeg veldig på, og lovet meg selv at jeg aldri skulle gjøre samme tabbe en gang til. Jeg har jobbet i restaurantbransjen i mange år, og har et stort kontaktnett. Det har vært viktig for meg å være åpen om min sykdom. Jeg vil at alle jeg kjenner skal vite at de kan ta kontakt og stille de spørsmålene de måtte ha.

Næsvold Pedersen forteller at hun har hatt bare gode erfaringer med å være åpen og ærlig.

- Jeg har fått veldig god støtte og lykkeønsker. Det er viktig når man kommer i min situasjon. Det hadde uansett ikke nyttet å skjule dette, til det kjenner jeg alt for mange mennesker.

Møte med sykehuset
Hun valgte å poste bilde på facebook av seg selv uten hår, og hun har i detalj skrevet om hvordan det første møte med sykehuset var.

«Jeg kommer inn i ett stort rom med en stor maskin. Det er to menn som styrer maskinen. Jeg får beskjed om å ta av meg på overkroppen. Jeg tar av meg klærne mens de ser på og går så til maskinen. De ser på meg og begynner mumle stille... Jeg må vente. De må stille opp maskinen på max høyde! Etter de har trykt på alle pedaler og knapper stiller jeg meg inntil, klar for å skvise puppene flat mellom to kraftige glassplater».

«Assistenten, som tydelig er på opplæring, tar i venstre bryst og prøver legge det til rette før han trykker på pedalen som klemmer platene sammen. Han tar tak i brystet som om det var lagd av porselen og prøver dra det inn mellom platene. Klem maskinen sier han! Jeg legger venstre arm over maskinen, bøyer meg fram og later som jeg klemmer maskinen.»

(artikkelen fortsetter under bildet)

37-åringen er hudløs åpen når hun fortsetter:

«Jeg kjenner angsten komme over meg mens jeg ser min flotte D- cup pupp bli forandret til en vertikal flat A-cup. Nei, nei, nei! hører jeg bak meg. Ikke sånn! Sjefen over alle puppebilder kommer mot meg. Han er en høy, kraftig mann med store hender. Han har hatt tusenvis av pupper mellom sine kyndige, store hender. Han tar tak i hoftene mine. Ut med rompa! Pupper fram! sier han høyt».

Prøver av brystene
«Han tar tak i puppene mine som en keeper tar imot ballen, hardt, kjapt og med stor iver! Inn mellom platene og pedalen går ned!! Angsten er overveldende. Jeg presser kroppen mot maskinen og klemmer den for harde livet! Vi tar mange bilder... Rebekka sitter og venter på meg. Hun er min nærmeste venn og hennes moralske kompass styrer meg i rett retning. Jeg må inn igjen. De må ta prøver av brystene. Nålen er stor, med en nål inni den ytterste nålen. Den innerste nålen skytes ut med å trykke på en knapp på skaftet. De har ikke 2 mm nåler, helt fritt! Sykepleier spør om de kan bruke 3mm eller om det blir for stort? Hallo!! Jeg kan faktisk matte! 3 er større enn 2!! Det er vondt som faen og når de må ta prøve av høyre brystvorte rykker jeg til i smerte og vrir på meg! Legen roper: Faen! Ligg i ro!!»

- Si hei
Hege K. Næsvold Pedersen avslutter med en oppfordring:

«Det er bare hva det er, kreft som rammer hundrevis av mennesker daglig! Så når dere møter meg i november uten hår, ikke vær redd for å si hei! Nå vet jeg at dere vet jeg vet dere vet om det;) lots of love! Eller LOL som moren min sier!»

Les flere saker fra Nordlys!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere