Gå til sidens hovedinnhold

- Han var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn

Nordlys-journalist og musiker Morten Rydland Høyning (32) omkom mandag.

Like etter klokken 11.30 tirsdag frigjorde politiet navnet etter den tragiske MC-ulykken på Håpet i Tromsø mandag ettermiddag, skriver Nordlys.

Det var Morten Rydland Høyning (32), til daglig journalist i Nordlys, som omkom i ulykken.

Han var opprinnelig fra Bleik på Andøya, men var bosatt i Tromsø.

Kjent i musikkmiljøet

I tillegg til jobben som journalist, var Høyning kjent i Norges musikkmiljø - særlig som trommis i bandet Taliban Airways.

Han hadde også lang fartstid som journalist. Foruten Nordlys har han også jobbet i Dagbladet og musikkmagasinet Metal Hammer. Høyning var også sentral i Rock mot rus-arrangementet på Andøya.

Alle ansatte i Nordlys var tirsdag morgen samlet for å bearbeide sorgen og tapet av en kjær kollega. Dødsfallet ble formidlet av sjefredaktør Anders Opdahl, som selv ble informert om det tragiske utfallet sent mandag kveld.

- Utrolig trist dag

- Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier Opdahl.

Ulykka skjedde på et avstengt område i Alkeveien, under kjøreopplæring for motorsykkel.

Under øvelseskjøring med kjegler, skal Høyning ifølge politiet veltet på motorsykkelen. Det ble igangsatt gjenopplivningsforsøk umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde.

Han ble erklært død på stedet.

Les flere saker fra Nordlys her.

Kommentarer til denne saken