*Nettavisen* Nyheter.

Han vil bygge kopi av Titanic

Foto: Ap (Ap)

Australsk gruvemilliardær vil ha skipet klar for jomfrutur i 2016.

01.05.12 12:31

Sydney (NTB-AFP-DPA): Den australske milliardæren Clive Palmer vil bygge en moderne utgave av passasjerskipet Titanic, som forliste for 100 år siden. Palmer har bestilt fartøyet ved et verft i Kina.

Skipet Titanic II skal bygges av statseide kinesiske CSC Jinling og være klart for jomfruturen fra Storbritannia til Nord-Amerika i slutten av 2016. Det får omtrent samme dimensjoner som forgjengeren: En lenge på 270 meter og et deplasement på 40.000 tonn.

- Skipet blir akkurat like luksuriøst som det originale Titanic, men skal selvfølgelig utstyres med det 21. århundres beste teknologi. Det skal ha det nyeste nye innen navigasjon og sikkerhetssystemer, sier Clive Palmer ifølge BBC.

- Det skal konstrueres på en slik måte at det ikke kan synke. Men hvis man er overtroisk, kan man jo si at man aldri vet hva som kan skje, fortsetter rikmannen som ikke bare vil bygge skip, han har også planer om å stille til valg til nasjonalforsamlingen i Australia.

Mer enn 1.500 mennesker omkom da det opprinnelige Titanic gikk på et isfjell og sank i april 1912. Det er ikke kjent hvor mange penger Clive Palmer må ut med for å få bygd den moderne utgaven av skipet. (©NTB)

Se nyhetsinnslag fra 7News om byggeplanene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.