Han vil fjerne NRK-lisensen

Foto: Eirik Palm (Finnmark Dagblad)

Og erstatte den med en mobil- og PC-avgift.

02.08.10 14:44

2.434,32 kroner er den statlige kringkastingsavgiften, bedre kjent som NRK-lisensen, for 2011. Arbeiderpartiet har til nå forsvart denne lisensen som 1,8 millioner husstander må betale, men nå kan den bli erstattet med en avgift på PC-er og mobiltelefoner, melder Finnmark Dagblad

- Ny hverdag
Årsaken er at vi ser stadig mer TV på andre plattformer, enn tradisjonelle tv-apparater.

- Med en TV-hverdag som man ser i dag, kan ikke NRK-lisens forsvares for alltid og ha evig liv, sier Kåre Simensen, Aps mediepolitiske talsmann til Dagens Næringsliv.

Simensen slår fast at den teknologiske utviklingen er i ferd med å viske ut de tradisjonelle grensene mellom ulike medier, dermed utfordres dagens løsning. Han er heller ikke sikker på at den nye avgiften skal øremerkes NRK i framtida.

Debatt
- Den raske teknologiutviklingen utfordrer oss og gjør en gjennomgåelse av dagens system nødvendig. Det er sunt med en debatt, og så får konklusjonene komme i etterkant, sier stortingsrepresentanten fra Finnmark.

Fremskrittspartiet har allerede varslet et forslag om en medielisens som skal være nøytral og ikke bare tilfalle NRK. Høyre og Venstre på sin side, vil gi tilskudd til NRK over statsbudsjettet istedenfor å kreve inn lisens.

- Helt greit
Fungerende kringkastingssjef Annika Biørnstad i NRK er ifølge Dagens Næringsliv åpen for at en medieavgift avløser avløser NRK-lisensen.

- Vi er opptatt av å sikre en god inntekt i framtiden, og når innholdet vårt publiseres på så mange ulike plattformer er dette en mulig løsning, sier hun til Dagens Næringsliv.

Les flere nyhetssaker fra Finnmark Dagblad her.

Hva mener du?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.