RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handelen på Imarex når nye høyder

Sist oppdatert:
Det handles fraktkontrakter som aldri før
Av: Gulbrand Øverbye
Shipping- og råvarebørsen Imarex har god grunn til å være fornøyd med volumet i handelen.

Verdien av omsetningen på kontrakter handlet i andre kvartal 2007 var på 3.458 millioner (19,1 milliarder kroner) dollar, hvilket er 210 prosent høyere enn samme periode i fjor, og det høyeste nivået siden Imarex ble stiftet i 2001. For juni var omsetningen 1305 millioner dollar (7,6 milliarder kroner).

Futures på tørrbulkfrakt har hatt den største økningen i interesse. For juni i år var omsetningen på 776 millioner dollar (4,5 milliarder kroner), 376 prosent høyere enn i 2006 og 60 prosent av den totale omsetningen.

- Vi har rekordvolumer to kvartaler på rad, og jeg føler det som om vi akkurat har kommet i gang, sier Tom Even Mortensen, administrerende direktør for Imarex, i en pressemelding.

International Maritime Exchange ASA (Imarex) er den eneste autoriserte og regulerte markedsplass for handel og clearing av fraktderivater. Medlemmer inkluderer mer enn 80 av verdens ledende rederier, oljeselskaper, banker og handelshus. Medlemmer driver elekronisk handel av finansialle futures kontrakter knyttet til sjøfrakt, Imarex ble startet i 2001 og har 22 ansatte i Oslo og Singapore. Imarex eier 16.7% av aksjene i NOS ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere